Εντοπίζουν φόλες και δηλητήρια


Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος Life+ για την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων σε Μεσογειακές περιοχές της Ε.Ε. θα παρουσιάσει η Εθνική Επιτροπή Παρακολούθησης (ΕΕΠΠ) σε συνεργασία με τον Αρκτούρο.

Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την Τρίτη, στις 9.30 π.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας και αφορά τις περιοχές Αντιχάσια-Κόζιακας και Όρη Ανατολικής Κρήτης.

Η ΕΕΠΠ δραστηριοποιείται ως συμβουλευτικό σώμα και έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Ελλάδα. Η ΕΕΠΠ αποτελείται από εκπροσώπους εθνικών, περιφερειακών και τοπικών περιβαλλοντικών αρχών, εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (π.χ. κτηνοτρόφοι, κυνηγοί, περιβαλλοντικές ΜΚΟ) και άλλες οργανώσεις που σχετίζονται με τους στόχους του έργου.

Αναλυτικότερα οι εκπρόσωποι είναι : Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικών αλλαγών  (Ειδική Γραμματεία Δασών), ο Δήμος Καλαμπάκας, τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας και η Αναπτυξιακή Τρικάλων (ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ).

Το συνολικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παράγει υψηλής ποιότητας εργαλεία για την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων που θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από διαφορετικούς οργανισμούς των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προηγούμενο άρθρο Ικανοποίηση Ηλ. Βλαχογιάννη για την υποδοχή του συλλόγου «Οι Καλαρρύτες»
Επόμενο άρθρο Τσικνοπέμπτη στο "βαγόνι" για τους Φίλους Σιδηροδρόμου Τρικάλων