Ειδήσεις

Ενισχύθηκε στα Τρίκαλα η συνεργασία αστυνομικών και ειδικών ενάντια σε εξαρτήσεις


Σημαντική η συνεργασία στα Τρίκαλα, του τοπικού Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ με την Α.Δ. Τρικάλων σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων. Στο πλαίσιο Παρεμβάσεων Δικτύωσης και Ευαισθητοποίησης του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Τρικάλων (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος αυτών των Παρεμβάσεων, με την Αστυνομική ΙΔεύθυνση Τρικάλων.
Στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), πραγματοποιήθηκαν βιωματικές παρεμβάσεις Δικτύωσης και Ευαισθητοποίησης με τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις αναπτύχθηκαν οι θεματικές της Εξάρτησης, της Παραβατικότητας Ανηλίκων, της Ενδοοικογενειακής βίας, της Ψυχικής υγείας, καθώς και οι λόγοι για τους οποίους είναι απαραίτητη η συνεργασία ανάμεσα στην Αστυνομία και τα Κέντρα Πρόληψης .
Το τοπικό Κέντρο Πρόληψης στα Τρίκαλα εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Αστυνομικό Διευθυντή της ΑΔ Τρικάλων κ. Δημ. Μήτραινα για τη συνεργασία, καθώς και όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες αστυνομικούς των βιωματικών συναντήσεων.
Ευχαριστίες απευθύνονται και στον κ. Στ. Καραγιώργο, διευθυντή του Μουσείου Τσιτσάνη και την ομάδα του μουσείου για την άψογη συνεργασία.
Τη συνάντηση συντόνισαν τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης κ.
Κωνσταντίνα Νταϊλιάνη, κοινωνική λειτουργός και Στυλιανή Παπαγιάννη, ψυχολόγος.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Θερινό «αντίο» από τον Γ΄ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό από Δήμο Τρικκαίων - Σύλλογο Φροντιστών Ν. Τρικάλων