ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε


 Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 28-4-2011 και ώρα 12:00 στα Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαμπάκας η ενημερωτική συνάντηση μεταξύ επενδυτών του προγράμματος LEADER και της Επιτροπής Διαχείρισης του προγράμματος LEADER της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. (ΕΔΠ LEADER) της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ-ΟΤΑ- ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

 Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των επενδυτών για την πορεία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων, που είχαν υποβάλει στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος LEADER καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων που προβλέπονται από το ρυθμιστικό πλαίσιο του προγράμματος.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος ΔΣ και ΕΔΠ LEADER της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ Δημήτριος, ο Δ/νων Σύμβουλος κος ΛΑΠΠΑΣ Χρήστος, ο Γενικός Δ/ντής της Εταιρίας κ. Πάτρας Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ. κ. Γιαγιάκος Βασίλειος, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Σινάνης Χρήστος και ο Κων/νος Φαμίσης, ο Υ/ντής κ. Κουτής Βάιος και πολλοί επενδυτές.

Δικαιολογητικά για υπογραφή σύμβασης

Στους επενδυτές μοιράστηκε κατάσταση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υπογραφή της σύμβασης.

Αυτά είναι:

  1. Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής Αρχής έκδοσης τελευταίου μήνα πριν την υπογραφή της σύμβασης, από το οποίο να προκύπτει ότι ο δικαιούχος δεν τελεί σε πτώχευση, σε διαδικασία κήρυξης πτώχευσης και σε πτωχευτικό συμβιβασμό.
  2. Σε περίπτωση νομικού προσώπου, πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής έκδοσης τελευταίου μήνα πριν την υπογραφή της σύμβασης από το οποίο να προκύπτει ότι ο δικαιούχος δεν έχει λυθεί, δεν τελεί υπό κοινή εκκαθάριση του κ.ν. 2190/1920. όπως εκάστοτε ισχύει και, επίσης, ότι δεν τελεί υπό διαδικασία έκδοσης απόφασης κοινής εκκαθάρισης.
  3. Φορολογική ενημερότητα
  4. Ασφαλιστική ενημερότητα
  5. Εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης υπέρ της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. ισοδύναμη με το 5% του συνολικού κόστους του επενδυτικού σχεδίου.
  6. Πιστοποιητικό μη βαρών και μη διεκδικήσεων, το ακίνητο στο οποίο θα υλοποιηθεί το έργο, θα πρέπει κατά την υπογραφή της σύμβασης να είναι ελεύθερο βαρών (προσημείωση υποθήκης ή υποθήκη) και να μην εκκρεμούν διεκδικήσεις τρίτων επ’ αυτού εκτός εξαιρέσεων.
  7. Βεβαίωση της ΔΟΥ έναρξης εργασιών του επενδυτή από την οποία προκύπτει το καθεστώς ΦΠΑ.
  8. Έγγραφα για την ιδιοκτησία ή μίσθωση ακινήτου (όπου χρειάζεται).
  9. Απαιτούμενες άδειες (κατά περίπτωση).

Ο Δ/ντής της ΚΕΝΑΠ κ. Πάτρας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους επενδυτές λέγοντάς τους πως ο ίδιος αλλά και οι εργαζόμενοι θα βοηθήσουν για το καλύτερο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Σακελλαρίου ανέφερε στην εισήγησή του πως μέλημα του Δ/Σ είναι να περάσουν όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν.

Η επιτροπή αξιολόγησης της ΚΕΝΑΚΑΠ ενέκρινε όλες τις προτάσεις αν και κάποιες εξ αυτών αντιτίθεται στο «γράμμα» του προγράμματος.

Έκλεισε λέγοντας πως θα υπογραφούν οι συμβάσεις ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες των επενδύσεων και κυρίως οικοδομικές εργασίες.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Λάππας δήλωσε την αμέριστη βοήθεια προς τους επενδυτές. Θα είμαστε δίπλα σας είπε, και θα πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες.

Έκλεισε λέγοντας πως η Επιτροπή Αξιολόγησης δεν «έκοψε» καμία επένδυση.

Στην συνέχεια ένας – ένας επενδυτής λέγοντας το όνομά του και το είδος της επένδυσης, συστήνονταν στους υπόλοιπους.

Ακολούθησε διάλογος με απορίες και ερωτήσεις των επενδυτών προς τους εκπροσώπους της ΚΕΝΑΚΑΠ.

Προηγούμενο άρθρο Τέλος η περίοδος διάθεσης καυσίμου με μειωμένο φόρο κατανάλωσης
Επόμενο άρθρο ΝΕΚΡΟΣ 41ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Ι.Χ. ΜΕ ΤΡΕΝΟ