Ειδήσεις

Ενημερωτική συνάντηση του ΟΕΕ Θεσσαλίας με την ΑΕΝΟΛ Α.Ε


Στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε, ενημέρωση – διαβούλευση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.»  με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027, την ανάπτυξη στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης εστιασμένες στις ανάγκες της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου  κ. Χατζής Γεώργιος επισήμανε την αναγκαιότητα ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών μέσου του προγράμματος Leader και ο  κ. Φουρκιώτης Ελευθέριος, Πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ Α.Ε., επεσήμανε τη σπουδαιότητα του προγράμματος LEADER, ως ισχυρού εργαλείου ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και την ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης που θα υποβληθεί υποβάλλοντας τις ιδέες για επενδύσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  παρουσιάστηκε από την συντονίστρια του προγράμματος LEADER κα Μπασδέκη Σεβαστή, η περιοχή παρέμβασης, οι στόχοι και οι κατευθύνσεις του νέου τοπικού προγράμματος LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 .

Ιδιαίτερα, από όλα τα μέλη της Διοίκησης του ΟΕΕ, τονίσθηκε η συμβολή των Οικονομολόγων, τόσο ως μελετητές, όσο και ως σύμβουλοι των επιχειρήσεων, καθώς  και ο σημαντικός τους ρόλος στην υλοποίηση των δράσεων του LEADER.

Επίσης, επισημάνθηκε η άριστη συνεργασία και η άρτια ενημέρωση που υπάρχει από την ΑΕΝΟΛ Α.Ε για την έγκαιρη υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων και το σημαντικό έργο της ΑΕΝΟΛ ΑΕ στην ανάπτυξη της περιοχής.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του ΟΕΕ μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του προγράμματος, υποβάλλοντας προτάσεις ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΑΕΝΟΛ

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΥΠΑΑΤ προωθεί αρδευτικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Νέα πρωτοβουλία για την ανάδειξη του θαλάσσιου Τουρισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας