Ειδήσεις

Ενημερωτική εκδήλωση για τις ιαματικές πηγές Ριζώματος


Την πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για τις ιαματικές πηγές Ριζώματος πραγματοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων, στην… πηγή, δηλαδή στο χωριό Ρίζωμα. Η εκδήλωση αφορά τους κατοίκους του χωριού, τους τρικαλινούς και όλους, όσοι, είτε έχουν απορίες σε σχέση με τον ιαματικό αυτόν πόρο, είτε επιδίωκαν να επενδύσουν μελλοντικά στην ευρύτερη  περιοχή. Εξάλλου ο Δήμος Τρικκαίων ενεργοποιεί αναπτυξιακές προοπτικές, επιδιώκοντας ουσιαστική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, σε μια προσπάθεια αλλαγής της κατάστασης. Ετσι, η ενημερωτική αυτή ημερίδα επιδιώκει να αποτελέσει τον πρώτο λίθο σε μια σειρά ενεργειών, για τα ιαματικά νερά της περιοχής. Μάλιστα στην ημερίδα δίνεται κύρος από το επιστημονικό έργο των ομιλητών ενώ υπάρχει συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.
Ο τίτλος της ημερίδας είναι «Ιαματικός Πόρος Ριζώματος: Η αναπτυξιακή πρόκληση της περιοχής» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, στις 17:45 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ριζώματος. Είναι, φυσικά, ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενη πολίτη, φορέα, επενδυτή.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ειδικοί στον τομέα του ιαματικού τουρισμού, του θερμαλισμού, της ευεξίας και της ιατρικής αποκατάστασης, θα αναλύσουν τη σημερινή πραγματικότητα στον τομέα του θερμαλισμού και του ιαματικού τουρισμού και τη διασύνδεση τους με την τοπική ανάπτυξη.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα έχει ως ακολούθως:

17:45-18:00, Προσέλευση

18:00-18:05, Χαιρετισμός Δημάρχου Τρικκαίων, κ. Παπαστεργίου Δημήτρη

18:05-18:25, Πουλτσίδης Μιχάλης, Δρ. Γεωλόγος-Γεωφυσικός, «Το ιαματικό δυναμικό του Ριζώματος και της ευρύτερης περιοχής».

18:25-18:45, Δανάς Μάρκος, Γεν. Γραμματέας ΣΔΙΠΕ, Μέλος Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων του Υπ. Τουρισμού, «Ο Ελληνικός Τουρισμός Υγείας – Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές»

18:45-19:05, Τσιώρα Ανδρομάχη, Πτυχιούχος Φυσικοθεραπεύτρια ΑΤΕΙΘ, «Αναπνευστική φυσικοθεραπεία και κινησιοθεραπεία στα Ιαματικά Λουτρά – Επιδράσεις στον οργανισμό»

19:05-19:25, Σταυράκη Νικολέτα, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, «Οι ευεργετικές δράσεις της Ποσιθεραπείας».

19:25-19:45, Καραμαλής Στέργιος, Ιδρυτής Biactive, «Ευεξία και Θερμαλισμός»

19:45-20:30, Συζήτηση, Ερωτήσεις

20:30-20:40, Συμπεράσματα-Κλείσιμο

 

 

Από τογ ραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου
Επόμενο άρθρο Προγραμματισμός για την πολιτική προστασία στον Δήμο Τρικκαίων