Ειδήσεις

Ενημέρωση από τον Δ. Τρικκαίων σε μαθητές/τριες κατά την Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας


Τις δραστηριότητες του Δήμου Τρικκαίων στον τομέα της παροχής φροντίδας στα αδέσποτα ζώα, παρουσίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ντιντής, αντιδήμαρχοι και στελέχη του Δήμου σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων των Τρικάλων. Ανταποκρινόμενος ο Δήμος Τρικκαίων σε αιτήματα σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο καθιέρωσης της 4ης Απριλίου ως Πανελλήνιας Ημέρας Φιλοζωίας, ο κ. Παναγιώτης Ντιντής, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε το 25ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. Απευθυνόμενος στην εκπαιδευτική κοινότητα, αναφέρθηκε στην ουσία της φιλοζωίας, που ξεκινά από την ανάγκη, το κάθε ζώο που φιλοξενείται από ιδιώτες, να μην αντιμετωπίζεται ως μέσο για παιχνίδι, αλλά ως χωριστή οντότητα. Με τον τρόπο αυτόν, επεσήμανε, η καθημερινή φροντίδα και η μη απελευθέρωσή του, όταν περνά η περίοδος του «παιχνιδιού», καθιστούν πιο εύκολη τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος παρουσίασε συγκεκριμένες δράσεις του Δήμου σε επίπεδο περισυλλογής, προγραμμάτων στείρωσης και υγιεινής φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα, σε συνεργασία με ιδιώτες, κτηνιάτρους και φιλοζωικά σωματεία.
Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση της αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Σοφίας Αλεστά, στα παιδιά του 20ου Δημοτικού Σχολείου (Λεπτοκαρυά), που την επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Η κ. Αλεστά επαίνεσε τα παιδιά για τα όσα είχαν ετοιμάσει για εκείνη την ημέρα στο πλαίσιο δραστηριοτήτων, αναφερόμενη και στις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων.
Ο δε αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας επισκέφθηκε το περίπτερο που είχαν στήσει μαθητές και μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων στον πεζόδρομο της Ασκληπιού. Μαζί τους συζήτησε για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα που στόχευε στη μετάδοση μηνυμάτων φιλοζωίας, ενώ έδωσε έμφαση στα όσα προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων για τα αδέσποτα ζώα.
Η προϊσταμένη του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων κ. Κατερίνα Παπαδούλη επισκέφθηκε το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, όπου έδωσε λεπτομέρειες στους μαθητές και τις μαθήτριες για ολόκληρο το πλέγμα φροντίδας που παρέχει ο Δήμος Τρικκαίων στα αδέσποτα. Επίσης τονίστηκαν οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών (ηλεκτρονική σήμανση, μέριμνα για τη διατροφή, τη στείρωση, την περισυλλογή των ακαθαρσιών από δημόσιους χώρους και τη φροντίδα για καθημερινή άσκηση) Σε επίπεδο κτηνιατρικών υπηρεσιών, γνώσεις και συμβουλές παρείχε ο κτηνίατρος κ. Κώστας Οκκας.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Νέο μέλος στο συμβούλιο της ΔΚ Διποτάμου
Επόμενο άρθρο Διήμερες τροχονομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλία για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων