Ειδήσεις

Ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας


Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της  Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την δημοπράτηση του έργου «Ενίσχυση ενεργειακής απόδοσης Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας», συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 632.000 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Μετεώρων.

«Ακόμα ένα σχολικό κτίριο στη Θεσσαλία αποκτά σύγχρονες,  λειτουργικές  υποδομές, μειώνει το ενεργειακό του αποτύπωμα στο περιβάλλον και εξοικονομεί σημαντικούς  χρηματικούς πόρους. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μετεώρων Θεόδωρο Αλέκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας συγχρονίζεται με την εποχή. Συνολικά περισσότερα από 90 σχολικά κτίρια κάθε βαθμίδας και άλλα δημόσια κτίρια  σε όλη τη Θεσσαλία αναβαθμίζονται με το ολοκληρωμένο και βραβευμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια. Πρόκειται για διαγενεακά έργα, που απαντούν στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και αφήνουν πίσω τους μέλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τί αλλάζει στο Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Z, αναβαθμίζεται σε  Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Προβλέπεται:

  • Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος.
  • Αντικατάσταση των κουφωμάτων µε νέα θερµοδιακοπτόµενα κουφώματα.
  • Κατασκευή θερμομόνωσης της οροφής.
  • Αλλαγή φωτιστικών με νέα, εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Εγκατάσταση μηχανικού αερισμού.
  • Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης με νέο φυσικού αερίου.

Το έργο οδηγεί σε  μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου,  μείωση των εκπομπών CO2,  αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και κατ’ επέκταση στην  ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
Επόμενο άρθρο Επανέναρξη μεγάλων διοργανώσεων στα Τρίκαλα με πανελλήνιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ