Ειδήσεις

Ενεργή στήριξη του Δήμου Τρικκαίων στις μαθητικές δράσεις «Ο Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala»


Τη σημασία της συνδρομής της Αυτοδιοίκησης σε εκπαιδευτικές δράσεις και τη γενικότερη ανάδειξη των μαθητικών δραστηριοτήτων, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας. Επρόκειτο για χαιρετισμό στο πλαίσιο της έναρξης του διημέρου με τίτλο «Ο Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala», μιας δράσης των Δ/νσων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, με τη συνεργασία, εκτός του Δήμου Τρικκαίων, της e-trikala ΑΕ. Επίσης υποστήριξαν τη δράση οι Δήμοι  Μετεώρων, Πύλης, Φαρκαδόνας, το Επιμελητήριο Τρικάλων και ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων.
Η δράση αφορά σε διήμερη παρουσίαση ψηφιακών κατά βάση δραστηριοτήτων των μαθητών και μαθητριών, συνδυάζοντας ανθρωπιστικές επιστήμες, εκπαιδευτική ρομποτική, εικαστικά, μουσική, χορό και τέχνες. Η πρώτη ημέρα, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 αφορούσε σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, μαθητές/τριες των οποίων παρουσίασαν τα όσα είχαν δημιουργήσει σε επίπεδο κατά βάση ρομποτικής. Η γιορτή πραγματοποιείται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων, όπου την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 θα παρουσιαστούν δράσεις σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην επίσημη τελετή έναρξης, μίλησαν ακόμη οι διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρ. Τρικάλης και Αλεξ. Καπανιάρης αντιστοίχως, τονίζοντας τον εκπαιδευτικό ρόλο και την ανάδειξη των δράσεων των μαθητών/τριών. Χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δ. Μετεώρων κ. Λίλα Μπαντέκα – Νάνη, ενώ παρέστη η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη.
Συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων 1ο,1ο Ειδικό, 2ο, 4ο,  5ο, 7ο, 12ο, 18ο, 20ο, 24ο, 27ο, 30ο, 31ο, 35ο Δ.Σ. Τρικάλων, το 1ο και 2ο Δ.Σ. Φαρκαδόνας, το 2ο Δ.Σ. Οιχαλίας, το Δ.Σ Κεφαλοβρύσου, το Δ.Σ. Βαλτινού, το Δ.Σ. Παλαιομονάστηρου, το Δ.Σ. Μεγαλοχωρίου, τα Εκπαιδευτήρια Σακκά, το 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων,  το Νηπιαγωγείο Ριζαριού και το Δ.Σ. Κεφαλοβρύσου. Την Παρασκευή προγραμματίστηκε να μετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων 1ο ,2ο ,3ο ,4ο , 5ο ,6ο , 7ο Πειραματικό, 9ο ΕΕΕΚ, Μουσικό Τρικάλων, Εκπαιδευτήρια Αθηνά, Γυμνάσιο Βαλτινού, Γυμνάσιο Μ. Καλυβίων, Γυμνάσιο Πρίνου, Γυμνάσιο Φαρκαδόνας, Γυμνάσιο Πύλης, 2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας, 3ο , 4ο Πειραματικό ΓΕΛ, 6ο ΓΕΛ Τρικάλων, ΓΕΛ Βαλτινού, ΓΕΛ Καλαμπάκας, 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, Πρότυπο ΕΠΑΛ Τρικάλων, ΕΠΑΛ Πύλης και Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον απαγχονισμό των 5 ΕΠΟΝιτών στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Δημάρχου Τρικκαίων με τρικαλινό που παραχωρεί κτήριο για πολιτιστική χρήση