Ειδήσεις

Εναρκτήρια συνεδρίαση της Ομάδας Διοίκησης του έργου INNOGROW


Πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνεδρίαση της κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού έργου «INNOGROW – Regional Policies for innovation driven competitiveness and growth of rural SMEs», με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg-Europe, και έχει πενταετή διάρκεια (2016-2021).

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση μεταξύ των εταίρων για τον τρόπο υλοποίησης του έργου. Στο έργο INNOGROW συμμετέχουν άλλοι 8 οργανισμοί από διαφορετικά κράτη της ΕΕ :

 

Περιφέρεια Ζεμγκάλε (Λετονία)

Περιβαλλοντικό Ίδρυμα της Λομβαρδίας (Ιταλία)

Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ, (Ηνωμένο Βασίλειο)

Φορέας Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης της Στάρα Ζαγορά (Βουλγαρία)

Φορέας Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας του Παρντουμπίτσε (Τσεχία)

Εμπορικό Επιμελητήριο του Μολίζε (Ιταλία)

Φορέας Περιφερειακής Ανάπτυξης της Γκορένισκα (Σλοβενία)

Φορέας Περιφερειακής Καινοτομίας του Πάνον-Νόβουμ της Δυτικής Υπερδουναβίας (Ουγγαρία)

Το έργο INNOGROW στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (MME) της υπαίθρου να ενσωματώσουν καινοτομίες προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους. Οι περιφερειακές πολιτικές που θα προκύψουν από την υλοποίηση του έργου θα υποστηρίξουν αντίστοιχα την διάχυση καινοτομικών λύσεων και νέων επιχειρηματικών μοντέλων, και αναμένεται να οδηγήσουν σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της πρόσβασης των ΜΜΕ σε νέες αγορές. Οι περιφέρειες που συμμετέχουν στο έργο INNOGROW θα κληθούν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στον εκμοντερνισμό των ΜΜΕ της υπαίθρου, και κατά συνέπεια στον πολλαπλασιασμό των καινοτόμων start-ups.

Τις εργασίες της κοινοπραξίας παρακολούθησε ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας αντιπεριφειάρχης κ. Κωστής Νούσιος. Ο κ. Νούσιος απηύθυνε χαιρετισμό προς τους εκπροσώπους των οργανισμών υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας τις εμπειρίες μας και να μάθουμε από τις δικές σας. Θέλουμε το INNOGROW να αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα συνεργασίας ανάμεσα σε περιφέρειες και θεσμούς από όλη την Ευρώπη που πραγματικά έφερε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και έκανε τη διαφορά για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις μη αστικές περιοχές. Κυρίως όμως για τους ανθρώπους που εργάζονται και διοικούν τις επιχειρήσεις αυτές και που θα μας προσφέρουν ένα μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Λύσσα
Επόμενο άρθρο Επιτροπή Μπλόκων : Χαιρετίζουμε τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών