Ειδήσεις

Ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής των θεσσαλικών επιχειρήσεων


Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (ΙΝΑΝΕΠ), φορείς που συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με κύριο στόχο την προώθηση της φιλοσοφίας και των αρχών της επιχειρηματικότητας, υπέγραψαν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου μνημόνιο συνεργασίας, με σκοπό τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος για σύγχρονες, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις που παράγουν θέσεις εργασίας.

Στα πλαίσια αυτά οι δύο φορείς συμφώνησαν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργιών μεταξύ τους, προκειμένου να συμβάλλουν δια των κοινών τους ενεργειών,μεταξύ άλλων,όπως:

  • Συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα
  • Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά δίκτυα για την έρευνα και την καινοτομία
  • Προώθηση καλών πρακτικών, μεθοδολογιών και πληροφοριών που άπτονται σε θέματα επιχειρηματικότητας
  • Προγραμματισμός – Προετοιμασία – Οργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, workshops και άλλων ενημερωτικών εκδηλώσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των θεσσαλικών επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της τοπικής περιοχής
  • Επιχειρηματικές ομάδες και συναντήσεις στελεχών και επιχειρηματιών με σκοπό την πληροφόρηση και την ανταλλαγή γνώσεων.

Τόσο ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης όσο και ο Πρόεδρος του ΙΝΑΝΕΠ κ. Τάσος Βασιλειάδης αναγνώρισαν από κοινού ότι, στο πλαίσιο του θεσμικού και επιχειρησιακού τους ρόλου, μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υλοποιηθούν κοινές δράσεις προς όφελος της επιχειρηματικότητας.

 

Προηγούμενο άρθρο Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού, κανένας πλειστηριασμός
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου για την ποιότητα της ατμόσφαιρας