Ειδήσεις

Η Ελληνική Γυναικεία Ομοσπονδία Λακρός στα Τρίκαλα


Η δεύτερη επίσκεψη των εκπροσώπων της Ελληνικής Γυναικείας Ομοσπονδίας Λακρός στα Τρίκαλα τα είχε όλα: κέφι, αγωνία, κούραση αλλά και αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Ελληνικής Γυναικείας Ομοσπονδίας Λακρός κα CathySamaras, η παρουσία εκατόν δεκάξι φοιτητών και καθηγητών την πρώτη ημέρα της επιμόρφωσης στον χώρο της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων άφησε τις πιο ευνοϊκές εντυπώσεις και ασφαλώς απαιτήσεις για συνέχεια στο άμεσο μέλλον. Η προπόνηση απαιτητική αλλά και η ανταπόκριση άκρως ικανοποιητική. Οι φοιτητές που αποτέλεσαν την πλειοψηφία των συμμετεχόντων δεν στάθηκαν μόνο στην πρώτη μέρα επιμόρφωσης που έλαβε χώρα σε δύο κύκλους 10.30-12.00 ο πρώτος και 12.30-14.00 ο δεύτερος. Πραγματοποίησαν «ηχηρή» παρουσία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που ακολούθησε με ελεύθερες προπονήσεις παιδιών, γυμναστών και φοιτητών στο Βοηθητικό Γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων όπου εμβάθυναν στις νεοαποκτηθείσες γνώσεις τους αλλάζοντας πάσες, κάνοντας βολές και προσπαθώντας ουσιαστικά να παίξουν για πρώτη φορά το καινούριο αυτό συναρπαστικό άθλημα. Από τα λεγόμενά τους όλοι συμφώνησαν ότι είναι μεν απαιτητικό και αρκετά τεχνικό, πολλοί όμως λαχταρούν για τη συνέχισή του.

Για του λόγου το αληθές, ογδόντα πέντε από αυτούς επανήρθαν στις τελευταίες διπλές προπονήσεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων. Στο τέλος της επιμόρφωσης κάποιοι ζήτησαν την άμεση επανάληψη της όλης προσπάθειας με σκοπό την προπόνησή τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα διότι όπως δήλωσαν: «το απολαμβάνουμε και δεν θέλουμε να σταματήσει εδώ».

Ας μην παραλείψουμε και την αντίδραση των «δικών» μας κοριτσιών του ΑΟΤ Γυναικών τα οποία μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά για δεύτερη φορά στο στάδιο της Κρινίτσας όπου είχε λάβει χώρα η πρώτη τους γνωριμία με το άθλημα τον περασμένο Ιούνιο. Συμφωνήσαμε από κοινού λοιπόν την επόμενη φορά που θα επαναληφθεί η επιμόρφωση εκ μέρους της ομοσπονδίας να μην είναι κατά τη διάρκεια τόσο εντατικού προγράμματος προπονήσεων των κοριτσιών λόγω πρωταθλήματος διότι δεν κατάφεραν να απολαύσουν όσο θα ήθελαν το καινούριο αυτό άθλημα.

Η πλέον πιθανή ημερομηνία διοργάνωσης της επόμενης φάσης Λακρός φαίνεται να είναι προς το τέλος των διακοπών του Πάσχα, αρχές Απριλίου, με σκοπό πια την επιλογή εκείνων που ξεχωρίζουν στα μάτια των προπονητών. Σύμφωνα με τη δήλωση της προπονήτριας της Ομοσπονδίας καςStephySamarasMantziaras, «αρχίζουν ήδη να εντοπίζονται εκείνες οι αθλήτριες που επιδεικνύουν το μεράκι, το ταλέντο αλλά και τη διάθεση να στελεχώσουν την πρώτη Ελληνική Γυναικεία Ομάδα Λακρός στους Παγκόσμιους Αγώνες του 2019 στον Καναδά. Χρειάζεται λοιπόν εντατική προσπάθεια από όλες τις πλευρές προκειμένου να γίνει το όνειρο πραγματικότητα!»

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκ μέρους της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, τον Δρ Γιάννη Κουτεντάκη, καθηγητήΕργοφυσιολογίας και τέως κοσμήτορα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον κοΒασίλη Γεροδήμο,Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΣΕΦΑΑ, τον κοΛευτέρη Σούλα μεταπτυχιακό φοιτητή της ΣΕΦΑΑ για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διεξαγωγή της τετραήμερης επιμόρφωσης.

Εκ μέρους της Σχολικής Εκπαίδευσης, ευχαριστούμε θερμά την κα Βασιλική Κάκλα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για τη συμπαράσταση και συμμετοχή στο δύσκολο έργο μας.

Από την πλευρά του ΑΟΤ Γυναικών ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Στέλλα Παπαχρήστου, Πρόεδρο που μας στηρίζει πάντα.

Φυσικά θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στη βοήθεια του Δημάρχου κου Δημήτρη Παπαστεργίου, της αντιδημάρχου Εκπαίδευσης, Αθλητισμού και Πολιτισμού καςΈφης Λεβέντη και στο επιτελείο τους που δούλεψε αθόρυβα και ακούραστα όλες αυτές τις μέρες καθώς και τους ανθρώπους του σταδίου με επικεφαλής τον κοΧρήστο Νικολάου.

Επίσης, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη ΒΙΟΣΑΛ και στην καZ.Ζαραμπούκαπροσωπικά για την ευγενή συμμετοχή της στην παροχή εξοπλισμού στους/στις αθλητές/-ριες καθώς και στην επιχείρησηGranello για την παροχή αναψυκτικών.

Τέλος, ας μην ξεχνούμε ότικρίνοντας το θέμα παιδαγωγικά, πιστεύουμε πως αυτός ο οικονομικός τρόπος εντατικής πειραματικής  εκπαίδευσης σε τερέν με γρασίδι θα ενισχύσει τον ήδη αναπτυσσόμενο ενθουσιασμό για το άθλημα του Λακρός πολύ γρήγορα. Αφού εκπαιδευτούν οι τοπικοί καθηγητές/προπονητές μαζί με τις αθλήτριες στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδίου δραστηριοτήτων ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους, το ενδιαφέρον τους για το άθλημα θα αυξηθεί και θα καλλιεργηθεί περισσότερο στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι τις επόμενες δοκιμαστικές ημέρες στις αρχές της άνοιξης.

Η επιθυμία μας είναι με την επίτευξη τακτών δοκιμαστικών αγώνων να δοθεί η σωστή  έναρξη που θα εξασφαλίσει ότι το Λακρός θα γίνει το επόμενο πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα! Ποιος ξέρει λοιπόν,  μπορεί τα επόμενα αστέρια στους Παγκόσμιους του 2019 να λάμψουν από τα Τρίκαλα!

Μαρία Σαμαρά

Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Διοργάνωσης του Λακρός στα Τρίκαλα

 

Προηγούμενο άρθρο Κλειστή η μεγάλη κολυμβητική δεξαμενή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου
Επόμενο άρθρο Αύριο η φωταγώγηση του δέντρου των Τρικάλων