Εκτιμήσεις για τις ζημιές από τον καύσωνα ζητά από τον ΕΛΓΑ Ο Νομάρχης τρικάλων


Να γίνουν εκτιμήσεις στις καλλιέργειες που επλήγησαν από τον καύσωνα τον περασμένο Αύγουστο ζητά από τον ΕΛΓΑ ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης. Με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρο Σαρρή ο κ. Βλαχογιάννης επισημαίνει ότι: «Στο νομό Τρικάλων πολλές καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές τον περασμένο Αύγουστο λόγω καύσωνα . Οι παραγωγοί του νομού μας υπέβαλαν  δηλώσεις για τις ζημιές στον ΕΛΓΑ, ο κανονισμός όμως τους αποκλείει από τις εκτιμήσεις διότι η θερμοκρασία δεν υπερέβη τους 40Ο Κελσίου, σύμφωνα πάντα με στοιχεία του ΕΛΓΑ, καθώς εμφανίζει μέγιστη θερμοκρασία στην περιοχή μας 39,3 βαθμούς Κελσίου.

Σας γνωρίζουμε ότι όμοροι Δήμοι γειτονικών Νομών στους οποίους λόγω του καύσωνα υπέστησαν ζημιές οι καλλιέργειες εμφανίζονται με θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 40Ο C.

Θεωρούμε ότι Δημοτικά Διαμερίσματα όμορα στα οποία εμφανίστηκαν ζημιές δεν μπορεί να έχουν αποκλίσεις στις θερμοκρασίες και σε άλλους παραγωγούς να γίνονται εκτιμήσεις, ενώ σε γειτονικές καλλιέργειες όχι.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να μην αποκλειστούν από τις εκτιμήσεις οι παραγωγοί του Νομού μας που επλήγησαν και από τον καύσωνα.»

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται η καταγραφή Ζημιών από κλιμάκιο Νομαρχίας και Ελγα
Επόμενο άρθρο Εύσημα στη Νομαρχία για τη φιλοξενία του ιταλικού καναλιού Μarcopolo