Ειδήσεις

Εκπονείται η μελέτη για την αξιοποίηση του Ιαματικού Πόρου Ριζώματος


Υπερσύγχρονο, τεχνολογικώς προηγμένο, με γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών, με τη συνδρομή της ΣΕΦΑΑ και με αναπτυξιακή στρατηγική, το νέο κέντρο ιαματικών πηγών στα Τρίκαλα!
Αυτό το σενάριο, που μέχρι πριν λίγα χρόνια φαινόταν άπιαστο όνειρο, πλέον παίρνει σάρκα και οστά. Από σήμερα Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 ξεκινά ουσιαστικά να ξεδιπλώνεται ο σχεδιασμός του Δήμου για την ανάπτυξη του Ιαματικού Πόρου Ριζώματος. Ο «θησαυρός» που βρίσκεται στα υπόγεια νερά της περιοχής, 12 χλμ. βορειοδυτικά των Τρικάλων, με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υδρόθειο στην Ελλάδα, είναι έτοιμος για αξιοποίηση. Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας «CORE STRATEGY – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων A.E.», κ. Γιαννάτο, η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης. Μιας μελέτης για το έργο «αξιοποίηση και ανάδειξη του ιαματικού φυσικού πόρου Ριζώματος Δήμου Τρικκαίων και τη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής», με κόστος 18.500 €, που «δείχνει» το μέλλον. Διότι στην περιοχή του χωριού δημιουργείται ένας χώρος για τις ιαματικές πηγές, με:
– πρωτοποριακές υπηρεσίες
– τεχνολογική καινοτομία
– πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία
– έμφαση σε θεραπείες και αποκαταστάσεις
– συνδυασμό μορφών αποκατάστασης
– συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων και τις υπάρχουσες ειδικότητες για τους αποφοίτους της
– άμεση συνέργεια με το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή του Δήμου Τρικκαίων και στα Μετέωρα.
Κυρίως, συνεργασία με την τοπική κοινωνία, που ήδη έχει μετάσχει σε δημόσιο διάλογο. Αυτός ο διάλογος, μάλιστα, θα συνεχιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με τη διοργάνωση μιας ακόμη ημερίδας. Σε αυτή την ημερίδα θα παρουσιαστεί δημοσίως το αποτέλεσμα της μελέτης που εκπονεί η συγκεκριμένη εταιρεία.
Στόχος του Δήμου Τρικκαίων, να αξιοποιηθεί πλήρως ο Ιαματικός Πόρος στο Ρίζωμα, με την οριστικοποίηση του είδους και των μορφών των απαραίτητων υποδομών. Επίσης, η μελέτη θα αναδείξει το συγκεκριμένο μοντέλο αξιοποίησης και ανάδειξης του Ιαματικού Φυσικού Πόρου, προωθώντας τη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Εμφαση, βεβαίως, δίνεται στον ιαματικό και ιατρικό τουρισμό αποκατάστασης.
Αυτές οι ενέργειες, σε αναμονή και της οριστικής αδειοδότησης από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, βάζουν τον Δήμο Τρικκαίων στις ράγες μιας πραγματικής προοπτικής: της αναπτυξιακής προοπτικής.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Δ. Τρικκαίων: Διανομή προϊόντων για τους ωφελούμενους του Κ.Ε.Α
Επόμενο άρθρο Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας