Ειδήσεις

Εκπαιδευτικό Ταξίδι της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών


Από 27 έως 30 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό ταξίδι των Σπουδαστών ΙΙας Τάξης της Σχολής, στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ), στη Θράκη.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι διοργανώνεται στο πλαίσιο των μαθημάτων της Στρατιωτικής Ιστορίας και Στρατιωτικής Γεωγραφίας και έχει ως σκοπό την ενημέρωση των Σπουδαστών για την αποστολή του Δ΄ ΣΣ, την πρώτη επαφή των Σπουδαστών με παραμεθόριες Μονάδες και ακριτικά Φυλάκια του Ελληνικού Στρατού, καθώς επίσης την ιστορική, πολιτιστική και γεωγραφική ενημέρωση για τη νευραλγική περιοχή της Θράκης

Αρχικά οι Σπουδαστές επισκέφθηκαν το Στρατηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη. Ακολούθως παρακολούθησαν επίδειξη οπλικών και εκπαιδευτικών συστημάτων στο Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων Μάχης, στην Αλεξανδρούπολη και ενημερώθηκαν από τη ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (Μ/Κ ΜΠ).

Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν αρχικά το Διδυμότειχο όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τη ΧVI Μ/Κ ΜΠ και επίσκεψη στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας. Στη συνέχεια ενημέρωση στην Περιοχή ευθύνης της Τακτικής Διοίκησης του 21 Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ 21 ΣΠ) στον Βόρειο Έβρο και στην 50 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία (Μ/Κ ΤΑΞ) στο Σουφλί.

Το ταξίδι περιελάμβανε επιπλέον, ενημέρωση στο Ελληνικό Φυλάκιο Γέφυρας Κήπων του Έβρου ποταμού, όπου είναι και η κύρια είσοδος της Τουρκίας προς την Ελλάδα καθώς και στο Ελληνικό Φυλάκιο των Καστανιών το οποίο ευρίσκεται στο ομώνυμο χωριό.

 

Εκ της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θετικά ολοκληρώθηκε η αθλητική χρονιά στον ΑΠΣ Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία