Ειδήσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων


Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων πραγματοποίησε το ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων. η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΔΙΑΒΑΖΩ-ΓΝΩΡΙΖΩ-ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ». Οι μαθητές/τριες περιεργάστηκαν τους χώρους της Βιβλιοθήκης και της ανάγνωσης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης από την  Βιβλιοθηκονόμο κ. Τζένη Ρώσσιου. Στη συνέχεια ξεφύλλισαν αρκετά βιβλία – εικονογραφημένα και μη – θέτοντας ερωτήσεις σχετικά με τα βιβλία και την ταξινόμηση τους.
Με την αφήγηση ενός όμορφου βιβλίου από την υπεύθυνη του ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» κ. Βιβή Νικολάου ταξίδεψαν μακριά σε κόσμους μαγικούς, ονειρεύτηκαν γνωρίζοντας τους ήρωες.
Στη συνέχεια με την καθοδήγηση της παιδαγωγού θεάτρου κ. Φανής Σπανού υποδύθηκαν ρόλους και δραματοποίησαν την ιστορία.
Η εκπαιδευτικός εικαστικής αγωγής κ. Γιάννα Αλεξίου παρότρυνε τα παιδιά να αποτυπώσουν στο χαρτί τις ωραιότερες εικόνες του κειμένου, ζωγραφίζοντας έτσι την ιστορία.
Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στη δράση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρων ξεδίπλωσαν το ταλέντο και τη φαντασία τους, δείχνοντας όρεξη για μάθηση και αποχώρησαν με τις ωραιότερες εντυπώσεις από το μαγικό κόσμο της φιλαναγνωσίας, υποσχόμενοι/ες ότι θα βρεθούν πολύ σύντομα στον όμορφο χώρο της βιβλιοθήκης.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Ανάπτυξη της Υπαίθρου - Κοινή Αγροτική Πολιτική σήμερα και αύριο
Επόμενο άρθρο Εθιμοτυπική επίσκεψη των αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας στον Δήμαρχο Τρικκαίων