Ειδήσεις

Εκδηλώσεις για το Έτος Μαθηματικών στα Τρίκαλα


Από την πόλη των επιτυχιών στα μαθηματικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι εκδηλώσεις για το 2018, που ορίστηκε ως Έτος Μαθηματικών. Για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων και τη συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων σε αυτές, μέλη του ΔΣ του παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017.
Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Κεφάλας, ο γραμματέας κ. Δημ. Θεοχάρης και η ταμίας κ. Δήμητρα Αγγέλου συνομίλησαν με τον κ. Παπαστεργίου για την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση της ΕΜΕ και των 25 ετών από την ίδρυση του τρικαλινού παραρτήματος.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε επίπεδο εκθέσεων, δράσεων και άλλων πρωτοβουλιών για τη διάχυση των μαθηματικών, με την εξεύρεση των κατάλληλων χώρων.
Η συνδρομή του Δήμου, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, θα αφορά στη στήριξη των δράσεων, ενώ έγινε και συζήτηση για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα επιστήμης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η συνδρομή που θα μπορούσε να παρέχει το παράρτημα των Τρικάλων και η ίδια η ΕΜΕ, στην απόφαση του Δήμου, να χορηγήσει τον εξοπλισμό του προγράμματος STEM στα σχολεία.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Αποτυπώνοντας τον Κοινωνικό Χάρτη των Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Κ. Σκρέκας: Μετά το δεν πληρώνω τώρα εισπρακτική εταιρεία για τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ