Ειδήσεις

Εκδήλωση Ημέρες Erasmus 2022 της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας


Στην εκδήλωση «Ημέρες Erasmus 2022» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022, στην πόλη των Τρικάλων και στον χώρο του Μουσείο Τσιτσάνη, παρέστη η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, η οποία παρακολούθησε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας να παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα των σχολείων τους, είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Παπαστεργίου Δημήτρης, o Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μπάρδας Ντίνος, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γκιουλέκας Αθανάσιος,  οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κ. Τρικάλης Χρήστος και κ. Καπανιάρης Αλέξανδρος, οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Γκόλτσος Κωνσταντίνος και κ. Ζαχαρής Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Ζέρβας Νίκος, και αντίστοιχα Μαγνησίας, κ. Σαβελίδης Σωκράτης, ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, κ. Κωτούλας Βασίλειος, ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ Τρικάλων, κ. Σπαθής Απόστολος, καθώς επίσης Διευθυντές, εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν με παρουσιάσεις.

Τους εναρκτήριους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων για την πολυδιάστατη συμβολή των ευρωπαϊκών σχεδίων ERASMUS στην ατομική και συλλογική πρόοδο, συμπλήρωσε η ομιλία της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βασιλικής Ζιάκα, η οποία, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, για την τιμητική παρουσία της στη γιορτή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, υπογράμμισε τη σημασία των προγραμμάτων αυτών  στην προώθηση των κοινών ευρωπαϊκών αξιών αλλά και στην ενδυνάμωση της καινοτομίας και εξωστρέφειας των σχολείων και των μαθητών και ενθάρρυνε τη συμμετοχή των μαθητών σε αυτά, τονίζοντας ότι «οι τελικοί αποδέκτες είστε εσείς, και ως μαθητές του σήμερα και ως μελλοντικοί πολίτες».

Στη συνέχεια η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, παίρνοντας το λόγο, εξέφρασε τη χαρά της για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση «ΗΜΕΡΕΣ ERASMUS 2022», υπογραμμίζοντας ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS -στα 35 χρόνια από τη θεσμοθέτηση τους- αξιοποιήθηκαν από εκατομμύρια πολίτες, ενώ παράλληλα συνεχάρη τα σχολεία και τους μαθητές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για την πρωτοπορία τους στο πεδίο αυτό.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Η ανάπτυξη της ΒιΠΕ και οι κοινές δράσεις για επιχειρήσεις και εργαζόμενους
Επόμενο άρθρο Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος έγινε 20 χρόνων