Εκδήλωση για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος από το ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων


Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων διοργάνωσε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 εκδήλωση για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, συμμετέχοντας στις γενικότερες δραστηριότητες του Δήμου Τρικκαίων για την ημέρα αυτή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των 4 Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της πόλης και ήταν προσανατολισμένη στο πιο φλέγον θέμα του αιώνα για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα, την κλιματική αλλαγή.

 

 

Το πρωί της 5ης Ιουνίου, το ΚΠΕ υποδέχτηκε τους μαθητές του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ήφαιστος και το απόγευμα η εκδήλωση συνεχίστηκε με τα ΚΔΑΠ Σταθμός, Φρούριο Ομόνοια. Αρχικά έγινε διαδραστική παρουσίαση του προγράμματος «Αντιμέτωποι με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή».

Για την εμπέδωση της γνώσης που αποκτήθηκε θεωρητικά, ακολούθησαν παράλληλα βιωματικά εργαστήρια με θέματα όπως το φαινόμενο λιωσίματος των πάγων, την εκμετάλλευση υδάτινων πόρων για παραγωγή ενέργειας, το ρεύμα του κόλπου που ισορροπεί το παγκόσμιο κλίμα, τη μέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν οι συσκευές.

 

Στη συνέχεια, τα παιδιά εξέφρασαν εικαστικά τα συναισθήματα και τις προτάσεις τους για δράση με κατασκευή πανό και συνθήματα σε μπαλόνια.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απόφαση όλων να αλλάξουν στάσεις και συνήθειες και να  ενεργούν με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Προηγούμενο άρθρο Κλήρωση για διάθεση θέσεων που προορίζονται για πώληση φρούτων εποχής
Επόμενο άρθρο Η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων στο Βαρούσι με ποντιακό γάμο