Ειδήσεις

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Την ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 2016 ,στις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Το τρίπτυχο Μητρότητα – Εργασία –Ελεύθερος χρόνος βάζει ως προμετωπίδα το γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα εν όψει και της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που φέτος αποτελεί σταθμό και στην κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο «ξήλωμα» των δικαιωμάτων στην Κοινωνική Ασφάλιση .
Οι αγωνίστριες εργάτριες στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Ν. Υόρκης το Μάρτιο του 1857 δίνουν τη σκυτάλη στη σύγχρονη γυναίκα της λαϊκής οικογένειας, σηματοδοτώντας την 8η ΜΑΡΤΗ ως φωτεινό σύμβολο αγωνιστικής διεκδίκησης με πυξίδα τις σύγχρονες ανάγκες μας, γιατί
Ό,τι κατακτήθηκε δεν είναι αυτονόητο…
Αλλά κι ό,τι χάθηκε δεν χάθηκε για πάντα!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, μέλος της Ο.Γ.Ε.

Περιοδείες και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους της πόλης μας πραγματοποιούν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών, ενόψει και της αυριανής εκδηλώσεις, ενώ το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις και συσκέψεις για την οργάνωση περεταίρω δράσεων.

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Ο Δ. Τρικκαίων για την πιθανή έλευση προσφύγων στα όριά του