Ειδήσεις

Εικαστικός περίπατος στο Μουσείο Τσιτσάνη από το ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» του Δήμου Τρικκαίων


Μια ακόμη δημιουργική δράση πραγματοποιήθηκε από το ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» του Δήυμου Τρικκαίων. Επρόκειτο για εξερεύνηση στον κόσμο της τέχνης μέσα από έναν εικαστικό περίπατο στο Μουσείο Τσιτσάνη. Η δράση, με την επίβλεψη της υπεύθυνης κ. Μαρίας Παλάβρα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 το απόγευμα.

Η επίσκεψη περιλάμβανε την παρακολούθηση της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του εικαστικού Κώστα Ντάκου, με τίτλο «Κώστας Ντάκος, ο Κρυστάλλης της ζωγραφικής». Δεδομένου ότι η έκθεση φιλοδοξούσε να δώσει μια συνολική εικόνα του έργου του καλλιτέχνη, στο εκθεσιακό υλικό περιλαμβανόταν ένας μεγάλος αριθμός έργων, που ανήκουν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τόσο τον κόσμο της ζωγραφικής όσο και την εξέλιξη του καλλιτέχνη μέσα από τους πίνακές του.

Αξιοσημείωτο μέρος της επίσκεψης ήταν το ανοιχτό μάθημα ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε εντός του μουσείου. Με τον καθοδηγητικό ρόλο της εικαστικού κ. Ίριδας Μπουρνάζου και των εκπαιδευτικών, κ. Γλυκερία Στεφανή και Χριστίνα Μητσιάδη, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από τη ζωγραφική, και να μάθουν διαφορετικές τεχνικές εμπνευσμένοι από τα έργα τέχνης.  Στη συνέχεια, μέσω της ψηφιακής εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας, οι μαθητές εμβαθύναν στο σημαντικό ρόλο του μουσείου και στην πολιτιστική κληρονομιά που αυτό αντιπροσωπεύει, ενώ ανακάλυψαν εκθέματα βασιζόμενα στον συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη.

Συνολικά, ο εικαστικός περίπατος στο μουσείο αποτελεί ένα παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών, μουσείου και παιδιών, προσφέροντας μια μοναδική παιδαγωγική εμπειρία που εμπλέκει ενεργά τους μαθητές με την τέχνη και τον πολιτισμό της πόλης των Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο ΔΕΥΑΤ: Κατάλληλο το νερό στην Πατουλιά
Επόμενο άρθρο 35η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων