ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΛΙΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΤΟΞΩΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΨΥΡΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΑ


 Ένα ακόμη μνημείο της ιστορίας του τόπου μας και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς διασώθηκε μετά από ενέργειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων.

Ο λόγος για το πέτρινο τοξωτό γεφύρι Ψύρρα στην Ασπροκκλησιά στη θέση Ψήλωμα του Δήμου χασίων, το οποίο μετά την ολοκλήρωση της συντήρησής του και της ανάδειξης του, εγκαινιάστηκε από το Νομάρχη Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη την Τετάρτη 01-09-2010.

 Αρχικά έγινε ο αγιασμός παρουσία των Δημάρχων Καλαμπάκας και Χασίων κ.κ. Μπουτίνα και Κωστούλα, του αντινομάρχη κ. Γεωργίου, του υπευθύνου Τουριστικής Προβολής της Ν.Α. Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, του Γ.Γ. της Νομαρχίας κ. Παπαμιχαήλ, των κ.κ. Μπούτσια και Καραγιάννη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Ν.Α. Τρικάλων, του κ. Μπαλατσούκα από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, του Τοπικού Συμβουλίου και κατοίκων της περιοχής.

Την τελετή των εγκαινίων προλόγισε ο αντινομάρχης κ. Γεωργίου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νομάρχης κ. Βλαχογιάννης και οι Δήμαρχοι Χασίων και Καλαμπάκας κ.κ. Κωστούλας και Μπουτίνας οι οποίοι ευχαρίστησαν το Νομάρχη για τα πολλά έργα που έκανε στους δύο Δήμους.

Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Είναι μια σημαντική ημέρα η σημερινή γιατί συντηρούμε ένα μνημείο πρωτοποριακό για την περιοχή γιατί ήταν το μοναδικό πέρασμα που συνέδεε τη Μακεδονία με τη Θεσσαλία. Εδώ στην περιοχή πρέπει ακόμη πολλά να γίνουν, αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί με μεθοδικότητα και με ιεραρχία.

Πάνω απ’όλα όμως θα πρέπει και οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες να συντηρούν από μόνοι τους τέτοια μνημεία και να μην περιμένουμε μόνο από το κράτος. Το πρόγραμμα Πίνδος θα συνεχιστεί και όσοι είναι έτοιμοι από πλευράς ωριμότητας μελετών θα μπορέσουν να εντάξουν έργα και είμαι σίγουρος ότι ο Νομός μας και πάλι θα πάρει τη μερίδα του λέοντος, όπως έγινε και στην πρώτη φάση γιατί ως Νομός ήμασταν έτοιμοι».

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας και περιήγηση στο πέτρινο γεφύρι.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στις 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Πίνδος. Εκτελέστηκαν εργασίες στερέωσης της γέφυρας, εργασίες ηλεκτροφωτισμού, εργασίες διευθετήσεως της κοίτης του ποταμού για την προστασία της γέφυρας και εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Συνάντηση των συμβασιούχων Δήμου Καλαμπάκας