Ειδήσεις

Δ. Τρικκαίων: Συνεργασία Παπαστεργίου – ΓΓ Διαχείρισης Αποβλήτων


Μία ημέρα μετά τη συζήτηση με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κ. Norbert Barthle για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Τρικκαίων εξειδίκευσε τη συζήτηση για τον Δήμο και την Αυτοδιοίκηση. Υποδέχθηκε στο γραφείο του στα Τρίκαλα, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα απορριμμάτων, διαχείρισης, επόμενων σταδίων. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαστεργίου έθεσε θέματα που σχετίζονται με τις καλές πρακτικές της ΠΑΔΥΘ, της περιβαλλοντικής αναπτυξιακής δυτικής Θεσσαλίας, που εξυπηρετεί 250.000 πολίτες σε θέματα απορριμμάτων και ανακύκλωσης.
Επί τάπητος τέθηκαν οι προδιαγραφές των αντίστοιχων φορέων ανά τη χώρα, σε συνδυασμό με βελτιωτικές κινήσεις σε νομοθετικό επίπεδο, για πλευρές της λειτουργίας των φορέων ή συνολικότερα για τη διαχείριση απορριμμάτων. Σε τοπικό επίπεδο, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα μεγάλα έργα που ξεκινά να υλοποιεί η ΠΑΔΥΘ, με τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων, τον νέο ΣΜΑ στα Τρίκαλα και την επέκταση, ουσιαστικά της διαχείρισης απορριμμάτων στο επόμενο πεδίο, μαζί με την αναμόρφωση της διαδικασίας αποκομιδής απορριμμάτων στον Δήμο Τρικκαίων.
Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν και δράσεις για τα «Πράσινα Σημεία» που το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν στις πόλεις, ενώ τέθηκαν και ειδικότερα ζητήματα για καινοτόμες ιδέες και λύσεις προς όφελος των πολιτών.
Ακολούθησε επίσκεψη των κ. Παπαστεργίου και Γραφάκου στη μονάδα ΧΥΤΑ της ΠΑΔΥΘ, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον τρόπο λειτουργίας και στη σημασία της συνεργασίας με την τοπική κοινωνία σε θέματα απορριμμάτων.
Τον κ. Γραφάκο συνόδευε ο υποδιευθυντής του τομέα Περιβάλλοντος της ΕΥΔ ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ κ. Νίκος Μαμαλούγκας, ενώ από την ΠΑΔΥθ παραβρέθηκαν, ο οικονομικός διευθυντής κ. Χρήστος Μπραζιτίκος, ο διευθυντής ΧΥΤΑ κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος και ο διευθυντής ανακύκλωσης κ. Λευτέρης Παγανός. Τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία, τις δραστηριότητες, τις δράσεις και το μέλλον της ΠΑΔΥΘ, με προτάσεις σαφείς και στοιχειοθετημένες.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Και ψηφιακά υδρόμετρα από τη ΔΕΥΑΤ στον Δήμο Τρικκαίων