Ειδήσεις

Δ. Τρικκαίων: Καμία καθυστέρηση, ξεκινά άμεσα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην Μπάρα


Ξεκινά τη Δευτέρα το πρώτο από τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Τρικκαίων σε περιοχές που πλημμύρισαν εντός των Τρικάλων. Πρόκειται για την περιοχή της Μπάρας, όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα από τις βροχοπτώσεις.
Την ανακοίνωση έκανε σε κατοίκους της Μπάρας ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στα γραφεία της ΔΕΥΑΤ.
Το έργο το είχε υποσχεθεί πριν 10 ημέρες (στις 20 Σεπτεμβρίου) ο κ. Σακκάς στους κατοίκους της περιοχής. Τότε τον είχαν επισκεφθεί  για να του εκθέσουν τα προβλήματα που ανέκυψαν από τη θεομηνία.
Αμεσα ο κ. Σακκάς ζήτησε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και τη ΔΕΥΑΤ, να ξεκινήσουν έργα, στη βάση και των προτάσεων των κατοίκων.
Οι μηχανικοί πραγματοποίησαν τις αυτοψίες και οι πρώτες παρεμβάσεις ξεκίνησαν στις 22 Σεπτεμβρίου, πριν την επέλαση του Elias. Πλέον το έργο ξεκινά ολοκληρωμένα.
Το έργο είναι ουσιαστικά τριπλό και αφορά σε:
– κατασκευή συλλεκτήρα στην περιοχή της Μπαλκούρας, με τα απαραίτητα φρεάτια,
– αντικατάσταση αγωγού δικτύου ομβρίων στην οδό Π. Καστρακίδου,
– ολοκλήρωση κατασκευής αγωγού παραπλεύρως περιφερειακής οδού.
Ταυτοχρόνως, υλοποιούνται και τα συνοδά έργα, που αφορούν σε μικρότερες παρεμβάσεις στην περιοχή.
Ο κ. Σακκάς επεσήμανε στους κατοίκους ότι η υπόσχεσή του υλοποιήθηκε τάχιστα.
Και υπενθύμισε ότι, πρώτη προτεραιότητα του Δήμου Τρικκαίων και της ΔΕΥΑΤ είναι η συγκεκριμένη περιοχή, που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα. Ακολουθούν, όπως επανειλημμένως έχει τονίσει ο κ. Σακκάς, οι υπόλοιπες πληγείσες περιοχές εντός των Τρικάλων.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι μηχανικοί της ΔΕΥΑΤ περιέγραψαν αναλυτικά στους κατοίκους τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή με τις πλημμύρες, προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια και πλήρης ενημέρωση.
Τα χρήματα για το έργο προέρχονται από έκτακτη χρηματοδότηση της Πολιτείας προς τη ΔΕΥΑΤ και από ίδιους πόρους της δημοτικής επιχείρησης.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Και οικίες εξασφάλισε ο Δήμος Τρικκαίων για τους πλημμυροπαθείς
Επόμενο άρθρο Έπιασαν δουλειά τα μεικτά κλιμάκια για τις εκτιμήσεις ζημιών στην αγροτική παραγωγή