Ειδήσεις

Δ. Τρικκαίων: Απομακρύνθηκε το πεσμένο δέντρο


dav

Αμεσα απομάκρυναν οι υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων το δέντρο (σφένδαμος) που έπεσε ξαφνικά το μεσημέρι της Παρασκευής  στη δεξιά πλευρά της κεντρικής πλατείας Τρικάλων. Μπροστά ακριβώς από το Κέντρο Πληροφόρησης, το Infopoint του Δήμου Τρικκαίων (οδός 21ης Αυγούστου), ο σφένδαμος ξαφνικά αποκολλήθηκε από τις ρίζες του, την ώρα βροχόπτωσης. Δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός διερχόμενου, ούτε κάποια ζημιά.

Αμεσα η Υπηρεσία Καθαριότητας και η Γεωπονική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων μετέβησαν με προσωπικό, εργαλεία και όχημα, ενώ η Δημοτική Αστυνομία διευθετούσε την κίνηση οχημάτων. 

Το δέντρο, όπως φαίνεται καθαρά, δεν διαθέτει ριζικό σύστημα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις επιστημόνων του Δήμου, είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει προσβληθεί από βασιδιομύκητες που προκάλεσαν σηψιρριζία. Αυτή η ασθένεια ήταν υπεύθυνη και για τα υπόλοιπα δέντρα της κεντρικής πλατείας, που ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να κοπούν.
Δείγματα από το δέντρο θα σταλούν στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, προκειμένου να υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση για τα αίτιας της πτώσης, όπως είχε συμβεί και με τα άλλα δέντρα.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου από την πρώτη στιγμή ζήτησε την άμεση αποστολή των δειγμάτων στην Αθήνα, επισημαίνοντας την ορθότητα της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τα δέντρα που είχαν κοπεί πριν ακριβώς τρία χρόνια, το 2017.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε με έμφαση ότι άμεσα οι υπηρεσίες του Δήμου θα προχωρήσουν σε δειγματοληψίες και για τα υπόλοιπα δέντρα της πλατείας, προκειμένου να διαπιστωθεί και να προληφθεί η ύπαρξη τυχόν παρόμοιας μόλυνσης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Η πλήρης και σταθερή εργασία είναι δικαίωμα όλων
Επόμενο άρθρο Υπερυψωμένες διαβάσεις για προστασία μαθητών/τριών στα Τρίκαλα