Ειδήσεις

Δ. Κουρέτας: Στις 5 Δεκεμβρίου η ανακοίνωση του νέου σχεδίου Πολιτικής Προστασίας για τη Θεσσαλία


Για την επόμενη μέρα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, τις άμεσες προτεραιότητες του αλλά και το νέο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας που σχεδιάζεται για την περιοχή μίλησε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας, καθηγητής στο τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.
«Πρέπει οπωσδήποτε να σχεδιάσουμε το αναπτυξιακό μέλλον της Θεσσαλίας, που θα περιλαμβάνει το αντιπλημμυρικό σχέδιο, με λύσεις βασισμένες στη φύση», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρέτας.
«Ο σχεδιασμός του αναπτυξιακού μοντέλου της Θεσσαλίας πρέπει να περιλαμβάνει λύσεις οι οποίες θα έχουν βιωσιμότητα περιβαλλοντική που να στηρίζεται σε επιστημονικά στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας προανήγγειλε ότι στις 5 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί το νέο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας για την περιοχή το οποίο όπως είπε αποτελεί την μεγαλύτερη προτεραιότητά του και θα επικεντρώνεται κυρίως στην πρόληψη. «Η Πολιτική Προστασία είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Είναι ένα στοίχημα για να λάβεις μέτρα πρόληψης. Φτιάχνουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Υπεύθυνος θα είναι ο στρατηγός, Ηλίας Λεοντάρης», είπε ενώ υπογράμμισε ότι θα δημιουργηθεί μία  «ακαδημαϊκή ομάδα εργασίας» ( Academic Task Force).
Παράλληλα, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη σχετικά με τις κλιματικές καταστροφές, ο κ. Κουρέτας, είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με γενικές διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  ώστε να συζητήσουν, όπως τονίζει στη συνέντευξή του, για τις αποζημιώσεις όσων επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου καθώς και για επιπλέον πόρους για την βιώσιμη ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες.

Προηγούμενο άρθρο 689 συλλήψεις και 10.544 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. μέσα σε ένα τριήμερο σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ.
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα-Παρουσίαση Δράσεων Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΛΚΕ - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας