Δωρεάν φαγητό για 40 άτομα καθημερινά


 Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση αρχίζει και γονατίζει όλο και περισσότερα νοικοκυριά, η βοήθεια προς τα άτομα που αποτελούν τα θύματά της, φαντάζει ως τη μόνη οδό που μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πρωτοβουλία, της ΣΜΥ και του δήμου Τρικκαίων, με τη συνδρομή της Εκκλησίας να θέσουν σε εφαρμογή ένα σημαντικό πρόγραμμα δωρεάν σίτισης απόρων και αναξιοπαθούντων πολιτών της περιοχής μας.

Εγκρίθηκε

Όπως δήλωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκουγκουστάμος, «είχαμε στο παρελθόν αναφέρει και συζητήσει με πρωτοβουλία της ΣΜΥ, το θέμα της σίτισης απόρων, αναξιοπαθούντων στην περιοχή μας», για να προσθέσει:

«Μετά από ένα περίπου μήνα ζήτησε την έγκριση η ΣΜΥ από το αρμόδιο Υπουργείο. Εγκρίθηκε το πρόγραμμα αυτό, ενώ εμείς προτείναμε περίπου αυτό να ανέλθει σε 70 μερίδες καθημερινά, ως δήμος Τρικκαίων. Τελικά εγκρίθηκε το πρόγραμμα για 40 μερίδες, 20 το μεσημέρι και 20 το βράδυ. Αφού λοιπόν πήρε πράσινο φως το συγκεκριμένο πρόγραμμα μένει εμείς να δούμε πώς θα γίνει η διακίνηση του φαγητού. Έχουμε λάβει τη διαβεβαίωση από τη Μητρόπολη και όλες τις ενορίες, ότι αυτή η διακίνηση μπορεί να γίνει μέσω των ενοριών. Υπάρχει ένα δίκτυο, εκτεταμένο και οργανωμένο, το οποίο βεβαίως θα συζητήσουμε και εμείς εδώ στο δήμο Τρικκαίων, όμως όπως μας διαβεβαίωσαν οι άνθρωποι, η διαδικασία της διακίνησης μπορεί να γίνει μέσα από αυτό το δίκτυο που έχει η Εκκλησία. Μένει δηλαδή να το λύσουμε κι αυτό».

Επιλογή

Ακόμα ο κ. Γκουγκουστάμος αναφέρθηκε και στην επιλογή των ατόμων που αν επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα.

Όσον αφορά την επιλογή των ανθρώπων, διευκρίνισε, τα 40 άτομα επιλέχθηκαν από την υπηρεσία μας, την Πρόνοια, ενώ απομένει σύμφωνα με τον ίδιο να ενημερώσουμε τον καθένα χωριστά που έχει επιλεγεί κι αυτό γίνεται αν δέχεται δηλαδή πραγματικά να μπει στο πρόγραμμα, καθώς όπως ανέφερα έχουμε σχεδόν βγάλει τα ονόματα. «Απομένει αυτή η επικοινωνία με αυτούς τους ανθρώπους, να κλείσουμε με το δίκτυο διακίνησης και έτσι κλείνουμε και το πρόγραμμα αφού έρθουμε και σε συνεννόηση με το διοικητή της ΣΜΥ», κατέληξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκουγκουστάμος.

Προηγούμενο άρθρο Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας - ποδηλατόβολτα στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Προβολή ντοκιμαντέρ για τα Μετέωρα στην ΕΡΤ