Δωρεάν παραχώρηση σχολικής αίθουσας στο Λογγάκι


 Πρόκειται για μια κατηγορία θεμάτων τα οποία καλούνται συχνά – πυκνά να εγκρίνουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων στη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων. Συγκεκριμένα αφορούν αιτήματα πολιτισμού, δηλαδή όσα έχουν να κάνουν με τη δωρεάν παραχώρηση χώρων σε πολιτιστικούς συλλόγους προκειμένου οι τελευταίοι να στεγάσουν και αναπτύξουν τις ποικίλες δραστηριότητές τους.

 Η θέση ωστόσο της δημοτικής αρχής σε ανάλογου είδους αιτήματα είναι πάγια και αφορά πρώτα τη μεταφορά των υπηρεσιών της σε ιδιόκτητα κτίρια, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης χρημάτων από τα ενοίκια και εφόσον τότε υπάρξουν διαθέσιμοι χώροι που περισσεύουν τότε εκείνοι θα διατίθενται για την εξυπηρέτηση των πολιτιστικών σκοπών που έχουν θέσει οι κατά τόπους Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Τοπικών Κοινοτήτων του νέου και διευρυμένου Δήμου Τρικκαίων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ένα ανάλογο θέμα θα κληθούν να εγκρίνουν ή όχι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων και στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης 30 Αυγούστου. Πιο συγκεκριμένα αφορά το αίτημα από πλευράς του  Λαογραφικού Συλλόγου Τρικάλων «Οι Θεριστάδες» για συστέγασή του με το Μορφωτικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Λογγακίου στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου στο Λογγάκι.

Το έγγραφο

Η διοίκηση του Λαογραφικού Συλλόγου Τρικάλων «Οι Θεριστάδες» με σχετικό έγγραφο που έχει αποστείλει προς το Σώμα ζητά να του παραχωρηθεί χώρος στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Λογγακίου, δεδομένου ότι έχει σταματήσει η λειτουργία του ως ενεργή σχολική μονάδα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών.

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι ο εν λόγω λαογραφικός σύλλογος στερείται στέγης εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και της απουσία οικονομικής βοήθειας από πλευράς των τοπικών φορέων.

Αππο πλευράς του λαογραφικού συλλόγου έγιναν αρκετές ενέργειες ώστε να εξευρεθεί χώρος στέγασης και μια εξ’ αυτών αφορούσε τη συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λογγακίου όπου συμφωνήθηκε η από κοινού χρήση του χώρου του πρώην Δημοτικού Σχολείου, αλλά και η περαιτέρω πολιτιστική συνεργασία μεταξύ των δυο συλλόγων.

Θετική εισήγηση αντιδημάρχου

Δεδομένων των παραπάνω ενεργειών η αρμόδια αντιδημαρχία Πολιτισμού μέσω της αντιδημάρχου Βάσως Κάκλα εισηγείται θετικά προς το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων την παραχώρηση του χώρου με την επισήμανση ότι δεν θα προκληθεί δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου.

Προηγούμενο άρθρο Παραστάσεις Καραγκιόζη από το Δημοτικό Θέατρο Σκιών σε Παλαιόπυργο και Μικρό Κεφαλόβρυσο
Επόμενο άρθρο Το μελτεμάκι» από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας την Τρίτη 30 Αυγούστου