Δυνατό – Όρθιο και Αδέσμευτο ΚΚΕ για να μπορέσει να σταθεί δυνατός και όρθιος ο λαός στις θύελλες που έρχονται


Θεωρούμε αναγκαίο λίγες μέρες πριν τις εκλογές να απευθυνθούμε στον λαό και να επαναλάβουμε ορισμένες από τις θέσεις μας απαντώντας αν θέλετε και σε  κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν  τους απλούς ανθρώπους, τους ανθρώπους του μόχθου που μας τα βάζουν και στις συζητήσεις τις περιοδείες που κάνουμε και τις συναντήσεις που έχουμε.

 

Όλα δείχνουν ότι η κρίση στην χώρα μας και στην Ευρωζώνη θα βαθύνει το επόμενο διάστημα.

Ακούμε την άποψη ότι αφού η κρίση είναι πανευρωπαϊκή άρα όλοι μαζί πανευρωπαϊκά ή θα χαθούμε ή θα σωθούμε.

Πρέπει να είναι καθαρό ότι αν κάνουν κάποιες αλλαγές αυτές δεν θα είναι για το καλό των λαών. Αυτές θα αφορούν τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους για το πώς θα μοιράσουν στις ζημιές, έχοντας  όμως πάντα σαν στόχο να τσακίσουν τους λαούς, να κάνουν φθηνότερους τους εργαζόμενους.

Επομένως η άποψη που λέει ότι όλοι μαζί πανευρωπαϊκά ή θα χαθούμε ή θα σωθούμε βολεύει πάρα πολύ ώστε να στριμωχθεί ο λαός να επιλέξει ποιος θα είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής όχι όμως για την σωτηρία του λαού αλλά για την σωτηρία του κεφαλαίου.

Όμως και εντός της χώρας υπάρχει μεγάλο κεφάλαιο και αστική τάξη και καμία απαίτηση για σύγκρουση στο εσωτερικό. Άλλωστε η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τους εφοπλιστές ( προγραμματική συμφωνία) είναι αποκαλυπτική.

Στις 28-29 Ιούνη στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ θα συζητηθούν και θα ξεκινήσει η διαδικασία ώστε να ανατεθούν στην Κομισιόν νέες υπερεξουσίες για την φορολογική πολιτική την πολιτική στην κοινωνική ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις, τους εθνικούς προϋπολογισμούς ακόμη και στην εξωτερική πολιτική.

 

Οι εξουσίες που έχει η Τρόϊκα στην χώρα μας με  την δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο  ωχριούν μπροστά σε αυτά που έρχονται. Επομένως θα μπορούν να παρεμβαίνουν στα πάντα ακόμη και στα λεγόμενα εθνικά θέματα. Τα άλλα κόμματα και μάλιστα εκείνα που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν σιωπούν για το ζήτημα αυτό. Αν διαφωνούσαν δεν θα το έλεγαν και μάλιστα εκείνοι που ορκίζονται αντιμνημονιακοί;

Αλήθεια που πήγε η  ρητορική τους για χώρα « προτεκτοράτο» παρότι εμείς δεν χρησιμοποιούμε αυτήν την θέση;  Εθελοντικά όλοι τους παραχωρούν λαϊκή και εθνική κυριαρχία στην ΕΕ για να εξυπηρετήσουν τα γενικότερα συμφέροντα του κεφαλαίου.

 

Άλλο ζήτημα. Όλα τα κόμματα λένε ότι θα βγούμε από την κρίση αν γίνουν επενδύσεις για την ανάπτυξη. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν δείχνουν ότι επένδυση των 2, 7 εκατ. Δημιουργεί μια μόνον θέση εργασίας. Αν μάλιστα ψάξει κανείς καλύτερα τα στοιχεία θα δει ότι η ανάπτυξη αυτή που επαγγέλλονται γίνεται με ελάχιστο προσωπικό που σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει την μάστιγα της ανεργίας και μάλιστα με πολύ χειρότερους όρους στις εργασιακές σχέσεις. Κριτήριο είναι η μέγιστη δυνατή κερδοφορία και όχι η ικανοποίηση των αναγκών του ανθρώπου και πριν από όλα η εξασφάλιση δουλειάς για όλους.

 

Καταλαβαίνετε λοιπόν από τα στοιχεία αυτά ότι υπάρχουν βαθύτατες  και ουσιαστικές διαφωνίες με τα άλλα κόμματα και επομένως δεν μπορεί να υπάρχει καμία βάση για διάλογο και συμμετοχή στην κυβέρνηση που θα ακολουθήσει βαθύτατα αντιλαϊκή πολιτική.. Γιατί αν δεν αφορά η πολιτική ατζέντα   τις εργασιακές σχέσεις τους μισθούς την ανάπτυξη, την Κοινή Αγροτική Πολιτική τι να συμφωνήσεις;

 

Το ΚΚΕ αισθάνεται υποχρεωμένο για μια ακόμη φορά να πει στον λαό καθαρά και ανοιχτά για το που οδηγείται η κατάσταση.

 

Η κρίση στην Ευρωζώνη και στην χώρα μας θα βαθύνει. Αυτή η πορεία δεν ανακόπτεται είτε έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ είτε έχουμε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είτε μια μίνι οικουμενική. Είναι κρίση του συστήματος του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.

Όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί  θα είναι απέναντι στον λαό. είναι όλα αυτά τα κόμματα από την ΝΔ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ ορκισμένα στην ΕΕ που θωρακίζει την εξουσία του κεφαλαίου.

Η μία κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ θα χρησιμοποιεί την φοβία και την κινδυνολογία για να γονατίσει τον λαό. Η άλλη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα σπείρει στον λαό την απογοήτευση. Είτε με την φοβία είτε με την απογοήτευση το αποτέλεσμα για τον λαό θα είναι το ίδιο.

 

Το ΚΚΕ αισθάνεται την ιστορική του ευθύνη σήμερα στις συνθήκες οξυμένης καπιταλιστικής κρίσης που αγκαλιάζει την Ευρώπη και επεκτείνεται παγκόσμια.

 

Αισθανόμαστε την ιστορική μας  ευθύνη, την ευθύνη του ΚΚΕ ο λαός να μην τα χάσει όλα. Ότι μπορεί να ματαιώσει ότι μπορεί να κερδίσει ξεκινώντας από την επόμενη μέρα μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης. Υπάρχουν ζητήματα που δεν περιμένουν και ούτε μπορεί να εξαρτώνται από τις συζητήσεις της Μέρκελ του Ολάντ ή του Ομπάμα που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός δεν μπορεί ούτε πρέπει να περιμένει. Μιλάμε για μέρες που είναι πολύτιμες.

 

Μιλάμε για αγώνες που θα αντιστοιχούν στα προβλήματα. Οργάνωση – Συμμετοχή  μαζικές διαδικασίες σε όλους τους χώρους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές στα χωριά παντού.

 

Ανακούφιση του λαού έστω και με κάποια προσωρινά μέτρα και κυρίως διέξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προετοιμασία του λαού ψυχολογική ιδεολογική πολιτική οργανωτική για σύγκρουση με τα μονοπώλια και την ΕΕ, για την δική του εξουσία και την λαϊκή κυβέρνηση που θα κάνει τον λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει. Και σε μια τέτοια ασφαλώς κυβέρνηση θα συμμετέχει το ΚΚΕ.

 

Είναι ιστορική ευθύνη του ΚΚΕ να αξιοποιήσει την πείρα του να έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα βγάζει πέρα σε όλα τα δύσκολα διδαγμένο και από όλα τα θετικά και αρνητικά. Ένα κόμμα που μπορεί να αποφεύγει προβοκάτσιες και τυχοδιωκτισμούς αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο.

 

Θα το πούμε για άλλη μια φορά. Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση που η πορεία της από την αρχή είναι προδιαγεγραμμένη και η γραμμή της σε αντιλαϊκή κατεύθυνση,   θα είναι ζημιά για τον λαό. Θα ακύρωνε τον ρόλο και την ιστορική ευθύνη του ΚΚΕ μέσα στον λαό.

 

Αυτήν την ευθύνη που είναι ιστορική θα την σηκώσουμε στην πλάτη έχοντας εμπιστοσύνη στον λαό.

 

Είναι οι ίδιες οι καταστάσεις που επιβάλλουν να είναι Δυνατό _ Ορθιο και Αδέσμευτο το ΚΚΕ για να μπορέσει να σταθεί Δυνατός και Ορθιος ο λαός στις θύελλες που έρχονται.

 

Να έχει ισχυρή Κοινοβουλευτική και ισχυρή Κοινοβουλευτική παρουσία ώστε να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για πίεση και μέσα από την βουλή.

 

Δεν πρέπει να  μας ξεφεύγει ούτε στιγμή. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που έρχονται πρωταγωνιστής των εξελίξεων πρέπει να γίνει ο ίδιος ο λαός.

 

 Σε αυτές τις λίγες μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές ο λαός πρέπει να έχει μάτια και αυτιά ανοιχτά να αποκρούσει το ψέμα την προβοκάτσια την ατιμία και τα πλαστά εκβιαστικά διλήμματα που ανασύρουν από το παρελθόν. Ακούμε για παράδειγμα χθες και σήμερα να προβάλλεται το γνωστό από το παρελθόν «Οποιος δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ  είναι με την ΝΔ»  όπως ακριβώς έλεγε στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ για να εκβιάζει και να εγκλωβίζει ψηφοφόρους.

 

Δεν πρέπει άνθρωποι που εκτιμούν τον ρόλο και την προσφορά του ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν έχουν διαφορές να διστάσουν να το ψηφίσουν επειδή το ΚΚΕ δεν θα είναι στην κυβέρνηση.

 Κυβέρνηση είτε με τον έναν είτε με τον άλλον θα έχουν. Αυτό που χρειάζονται είναι Δυνατό ΚΚΕ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Ο λαός έχει ανάγκη την δύναμη και την πείρα του ΚΚΕ και αυτή την ευθύνη  όσο βαριά και να είναι θα την σηκώσουμε.   

 

Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ   

Προηγούμενο άρθρο Αμ. Ηλιάδη: «Όψεις της παθογένειας της νεοελληνικής κοινωνίας: η πικρή γεύση της στρεβλωμένης νεοελληνικής συλλογικότητας»
Επόμενο άρθρο Συνεχίζει τις περιοδείες ο Κώστας Σκρέκας