Ειδήσεις

Δυναμικό Συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα


Συλλαλητήριο ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που προετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και το νέο Φορολογικό, διοργανώθηκε από το ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 30 Μάρτη στην πόλη των Τρικάλων.
Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και των εταίρων της εισέρχονται στην τελική ευθεία, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε καθημερινή δράση , με κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων , μαζική συμμετοχή στην Απεργία στο δημόσιο τομέα στις 7 Απρίλη και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας μόλις το νομοσχέδιο-λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση έρθει στη Βουλή.
Στο συλλαλητήριο ξεκίνησε με χαιρετισμό του Γιώργου Γουλόπουλου , εκ μέρους του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων, που τόνισε τη σημασία της μέχρι τώρα συμπόρευσης των δυναμικών αγώνων των απόμαχων της δουλειάς με το αγωνιστικό-ταξικό εργατικό κίνημα , η οποία θα συνεχιστεί πάνω στα αιτήματα και την προοπτική που απαντά στις ανάγκες συνταξιούχων και εργαζομένων.
Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιάννης Αρμάγος , μέλος της Επιτροπής Αγώνα Λογιστών-Φοροτεχνικών, ο οποίος κάλεσε σε λαϊκή ετοιμότητα για ξεσηκωμό , αφού , όπως τόνισε : «Η κυβερνητική επίθεση σε βάρος μας μεγαλώνει Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες νέων ¨διαρροών και πληροφοριών¨ της περιβόητης διαπραγμάτευσης κυβέρνησης –θεσμών.
Ετοιμάζουν από κοινού ακόμα χειρότερα μέτρα όπως κούρεμα του αφορολόγητου για μισθωτούς – συνταξιούχους, νέες μειώσεις στις επικουρικές, ακόμα μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης και τελικά μικρότερες τελικές συντάξεις, ξανά έκτακτη εισφορά και μάλιστα αυξημένη, νέα φορολογικά κλιμάκια.
Οργιάζουν πραγματικά σε βάρος της λαϊκής οικογένειας για να προσφέρουν νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο Την ίδια στιγμή κάνουν ότι δεν βλέπουν πως το ιδιωτικό χρέος των νοικοκυριών πήγε στα ουράνια (107 δις ευρώ στις τράπεζες, 80 δις στην εφορία, 28 δις στα ασφαλιστικά ταμεία), καθιστώντας αδύνατη την καθημερινή επιβίωση για χιλιάδες οικογένειες. Μόνο ο μαζικός ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να τους σταματήσει
Είμαστε σε ετοιμότητα η κυβέρνηση, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, προετοιμάζεται να φέρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για ψήφιση στη Βουλή πακέτο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα. Τους προειδοποιούμεότιαν τολμήσουν κάτι τέτοιο θα μας βρουν μπροστά τους .Απαντάμε με 48ωρη γενική απεργία, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους. Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν!!!»
Η κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε από την Άννα Κουτελίδα , μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ και του ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων, ο οποία τόνισε χαρακτηριστικά:
«Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι ακόμα πιο άθλιο από αυτό που είχε παρουσιαστεί αρχικά. Αυτό το κάνουν όχι γιατί τους πιέζουν οι ξένοι, όπως λένε, αλλά για να υπηρετήσουν τις απαιτήσεις των εργοδοτών. Στόχος τους είναι να μαζέψουν χρήμα από τις περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση και από τη φοροαφαίμαξη, για να διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση των αφεντικών.
Η όποια “σκληρή διαπραγμάτευση” κάνουν, γίνεται για το ποια τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν πιο κερδισμένα από τα άλλα. Για αυτούς είναι οι “κόκκινες γραμμές”. Για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα υπάρχει μόνο η γομολάστιχα που σβήνει δικαιώματα και κατακτήσεις. Παράλληλα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών στις πλάτες των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων από τη μια, ενώ από την άλλη ετοιμάζει νέα προνόμια με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κ.ά. στο μεγάλο κεφάλαιο, στους τραπεζίτες, στους κατασκευαστικούς ομίλους, στους εφοπλιστές και στους βιομήχανους.
Με τους αγώνες μας μέχρι τώρα, έχουμε καταφέρει να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στους σχεδιασμούς τους. Έχουμε καθυστερήσει την επίθεσή τους. Κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή! Χωρίς αυτούς τους αγώνες, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Γίνεται φανερό ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα, για αυτό πρέπει να δυναμώσουν, να γίνουν πιο μαζικοί.
Η σημερινή κινητοποίηση έχει σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση και το συντονισμό της δράσης μας ενόψει και της μεγάλης 48ωρης γενικής απεργίας που έχουμε μπροστά μας. Πρόκειται για μια μάχη που έχει ιδιαίτερη σημασία και που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το αν και κατά πόσο θα καταφέρει το οργανωμένο ταξικό κίνημα να βάλει φραγμούς στα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας, της κυβέρνησης, της ΕΕ για ακόμα μεγαλύτερη σφαγή στα δικαιώματά μας, στο όνομα πάντα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Δεν υπάρχει χρόνος για επανάπαυση ή τυχόν καθυστερήσεις, δεν συζητάμε για μερεμέτια ή για επιμέρους διαπραγματεύσεις, να παρθεί τώρα πίσω το αντιασφαλιστικό έκτρωμα!!!.
Κανένας δεν περισσεύει, ανεξάρτητα το τι ψήφισε και σε ποιο θεό πιστεύει.
Το εργατικό κίνημα, έχοντας στο πλευρό του τα λαϊκά στρώματα, μπορεί να κάνει πολλά. Ο λαός δεν έχει δείξει την πραγματική του δύναμη. Να δοκιμάσουμε την πραγματική μας δύναμη, όλοι μαζί, χωρίς να αναθέτουμε την πάλη σε κάποιους άλλους, προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες και την κάλυψή τους και όχι το πώς θα κερδίζουν τα αφεντικά. Στο χέρι μας είναι, ενόψει και των μεγάλων μαχών που έχουμε μπροστά μας, να συμβάλουμε έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες και να εφαρμοστεί αυτό στην πράξη»
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων με συνθήματα όπως : «Τσακίζουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο , πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» και «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» να κυριαρχούν.

Τρίκαλα 31 Μάρτη 2016

Προηγούμενο άρθρο Γ. Παπασίμος : Οι κίνδυνοι μιας ανεξέλεγκτης κοινωνικής ριζοσπαστικοποίησης
Επόμενο άρθρο Ψεκασμός σε εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών