Ειδήσεις

Δράσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Θεσσαλία


Με σύνθημα , «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα», σύνθημα εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του, ξεκινά το «ταξίδι» του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή  σε όλη τη χώρα .

Στη Θεσσαλία, μαζί με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα γίνουν σε δεκάδες χωριά, κωμοπόλεις, γειτονιές, τον Αύγουστο,  οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τον Σεπτέμβρη,  με τις κεντρικές εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των νομών

Αναλυτικά το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων στις πρωτεύουσες των νομών:

  • Στη Λάρισα 16 και 17 Σεπτέμβρη στη Κοίτη Πηνειού. Η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτέμβρη από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει η  μεγάλη συναυλία με το Γιώργο Νταλάρα,  το Σάββατο  17 Σεπτέμβρη.
  • Στο Βόλο στις 16 και 17 Σεπτέμβρη στο πάρκο δημαρχείου Βόλου (έναντι εφορίας)Η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτέμβρη,  από τη Μαρία Γαβαλά, μέλος της γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει την 1η μέρα, 16 Σεπτέμβρη, η συναυλία – αφιέρωμα στον Δ. Μητροπάνο, με τους Διονύση Τσακνή, Βιολέτα Ίκαρη, και Κώστα Τριανταφυλλίδη.
  • Στα Τρίκαλα  στις 9-10 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ματσόπουλου.  Η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτέμβρη  από τον Γιάννη Τσιούτρα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει  η συναυλία – αφιέρωμα στον Δ. Μητροπάνο στις 9 Σεπτέμβρη, με τους Δημήτρη Μπάση και Κώστα Τριανταφυλλίδη.
  • Στην Καρδίτσα στις 9 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Λουμάκη (Πρώην στρατόπεδο). Η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον  Ρίζο Μαρούδα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου.

Τέλος, σε όλες τις εκδηλώσεις των Φεστιβάλ θα υπάρχουν συναυλίες από τοπικά σχήματα, συζητήσεις, εκθέσεις, στέκια, καθώς και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Το αναλυτικό  πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο 1.258 νέα κρούσματα covid στα Τρίκαλα