Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος τον Αύγουστο


Τον Αύγουστο το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα, προχώρησε στο σχεδιασμό νέων δράσεων, με απώτερο στόχο την ουσιαστική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες.

Η Κινητή Μονάδα διατήρησε καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα σταθερή παρουσία στην Καρδίτσα – σε εβδομαδιαία βάση – λειτουργώντας ενημερωτικό περίπτερο.Συνεχίστηκαν οι ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένους χρήστες και στις οικογένειές τους, σε προστατευμένο χώρο, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις.

Συνεχίστηκαν επίσης οι εξωτερικές παρεμβάσεις στο Βόλο και συγκεκριμένα στο πάρκο Αναύρου παρέχοντας φροντίδα σε ενεργούς εξαρτημένους χρήστες.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας και του Κέντρου Κοινότητας Αργαλαστής, με σκοπό την ενημέρωση για τη λειτουργία και τις παρεμβάσεις της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ  σε όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας και την ενδεχομένη συνεργασία. Επίσης, υπήρξε ενημέρωση για την έκδοση οδηγού κοινωνικών υπηρεσιών όλων των νομών της Θεσσαλίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και του προσωπικού της Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης & Φιλοξενίας για Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα έργα διαχείρισης αστικών αποβλήτων στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης στο νέο δρόμο του κυκλικού κόμβου Διαλεχτού Τρικάλων