Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Μάϊο 2023


Τον Μάιο, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ολοκλήρωσε το πρόγραμμα πρόληψης των εξαρτήσεων μέσω της Τέχνης σε τέσσερα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης στα Φάρσαλα και στο Γυμνάσιο Πυργετού. Σκοπός του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών, η αλλαγή νοοτροπίας και αντιλήψεων σε σχέση με τις εξαρτητικές συμπεριφορές και η ανάπτυξη μηχανισμών πρόληψης με την αξιοποίηση της Τέχνης και της δημιουργίας, σε ένα περιβάλλον συνεργασίας και αποδοχής.

Αξιοποιώντας την Τέχνη, οι μαθητές και οι μαθήτριες αποτύπωσαν εικαστικά και όχι μόνο, τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους για την πρόληψη των εξαρτήσεων. Επίσης, εξέφρασαν τις απόψεις τους για το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν, καθώς και για την πρόληψη ως μια διαδικασία εκπαίδευσης τόσο σε προσωπικές όσο και σε κοινωνικές δεξιότητες, ώστε να μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει σε προκλήσεις και δυσκολίες της ζωής. Μέσα από το πρόγραμμα τους δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και νέους ορίζοντες.

Οι εκδηλώσεις για τη λήξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν στα Φάρσαλα την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο της “2ης Γιορτής της Άνοιξης” του Δήμου Φαρσάλων και στον Πυργετό την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών. Και στις δύο εκδηλώσεις παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών (εικαστικά έργα, αφίσες, ταινίες μικρού μήκους, μουσικά και θεατρικά δρώμενα) που προέκυψαν από το υπέροχο ταξίδι τους μέσα στην Τέχνη.

Η Κινητή Μονάδα συνεχίζει να έχει σταθερή παρουσία στον Βόλο, παρέχοντας φροντίδα σε ενεργούς χρήστες με σκοπό τη μείωση της βλάβης και την κινητοποίηση τους.

Εβδομαδιαία παρουσία διατηρεί και στην Καρδίτσα, λειτουργώντας ενημερωτικό περίπτερο και πραγματοποιώντας ατομικές συναντήσεις με εξαρτημένους χρήστες και μέλη της οικογένειάς τους, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Καρδίτσας, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών. Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας διένειμε έντυπο ενημερωτικό υλικό στους πολίτες της Καρδίτσας.

Τέλος, τα στελέχη της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησαν συνάντηση με την κα Ζωή Λόλα, Κοινωνική Λειτουργό στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Αγίου Γεωργίου Λάρισας, με σκοπό τη διασύνδεση και την ενδεχόμενη συνεργασία.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

Προηγούμενο άρθρο Παράταση για τις αιτήσεις και ουσιαστική διεύρυνση των δικαιούχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ
Επόμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης