Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Απρίλιο 2023


Το μήνα Απρίλιο, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Καρδίτσας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας με σύνθημα “Υγεία, αξία ανεκτίμητη”, υλοποιώντας δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης.

35 μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κινητής Μονάδας και με τη βοήθεια των δασκάλων τους, αποτύπωσαν σκέψεις και συναισθήματα σε Graffiti στον τοίχο της Παιδικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Παυσίλυπο, ενώ παράλληλα δημιούργησαν δύο μικρού μήκους ταινίες – οι οποίες προβλήθηκαν στο Κινηματοθέατρο του Δήμου Καρδίτσας – στέλνοντας με το δικό τους τρόπο το μήνυμά τους για την πρόληψη των εξαρτήσεων.

Η Κινητή Μονάδα συνεχίζει την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης μέσω της τέχνης σε συνεργασία με τους Δήμους στις περιοχές Φαρσάλων και Πυργετού.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συμμετείχε στην εκδήλωση με θέμα: “ανοιχτή συζήτηση για το οινόπνευμα” που πραγματοποιήθηκε στο Μακρυχώρι Λάρισας στις 4 Απριλίου, από τη Δομή Απεξάρτησης από το Αλκοόλ και τα Τυχερά Παιχνίδια του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Τεμπών για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Η Κινητή Μονάδα συνεχίζει να έχει σταθερή παρουσία στο Βόλο, παρέχοντας φροντίδα σε ενεργούς χρήστες με σκοπό τη μείωση της βλάβης και την κινητοποίηση τους.

Εβδομαδιαία παρουσία διατηρεί και στην Καρδίτσα, λειτουργώντας ενημερωτικό περίπτερο και πραγματοποιώντας ατομικές συναντήσεις με εξαρτημένους χρήστες και μέλη της οικογένειάς τους, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Καρδίτσας, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών. Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας διένειμε έντυπο ενημερωτικό υλικό στους πολίτες της Καρδίτσας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών του Δήμου Τεμπών, όπου ενημερώθηκαν για το έργο του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, καθώς και για τις δράσεις της Κινητής Μονάδας στην περιοχή.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Κύπρου