Ειδήσεις

Δράσεις ουσίας και παρακαταθήκη για Περιβάλλον και Εκπαίδευση στα Τρίκαλα


Τρεις φορείς συνεργάζονται για να υλοποιηθεί σημαντική περιβαλλοντική δράση στα Τρίκαλα, επί τριήμερο. Ο Δήμος Τρικκαίων,  η ΜΚΟ We4All και το Ίδρυμα Χατζηγάκη υλοποιούν σειρά δράσεων με επίκεντρο μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Τρικάλων.
Στόχος, η πρόσθετη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσω της υπάρχουσας σύνδεσης εκπαίδευσης, παιδείας και περιβάλλοντος.
Το τριήμερο αφορά σε
– εκπαιδευτικές δράσεις
– βιωματικά παιχνίδια
– εθελοντική δενδροφύτευση
στο 4ο Νηπιαγωγείο και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, από την Πέμπτη 5 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.
Το πρωί της Πέμπτης 5 Μαΐου ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, η αντιδήμαρχος Παιδείας Εφη Λεβέντη, ο κ. Γιάννης Ηλιόπουλος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ We4All και η κ. Ελισάβετ Στ. Χατζηγάκη, Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος Χατζηγάκη επισκέφθηκαν το 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.
Συναντήθηκαν με τον διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστο Γούλα και παρακολούθησαν το ειδικό πρόγραμμα που υλοποίησε στέλεχος της  We4All, συνομιλώντας με τους/τις μαθητές/τριες.
Παρέστησαν επίσης, η κ. Μ. Σαρακατσιάνου, που συνέβαλε στην υλοποίηση τη δράσης, και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ. Τρικκαίων κ. Σωτ. Χελιδώνης.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στο 4ο Νηπιαγωγείο την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δενδροφύτευση στους χώρους πέριξ των δύο διδακτηρίων.
Κάθε πλευρά υλοποιεί τη δράση από τη δική της πλευρά:
– Ο Δήμος Τρικκαίων με τη συνεργασία των αντιδημάρχων Ε. Λεβέντη, Γ. Καταβούτα και Γ. Οικονόμου, φροντίζει για το πράσινο και τις σχολικές μονάδες μέσω των Διευθύνσεων Παιδείας, Πρασίνου και Εργων.
– Η ΜΚΟ We4All, σχεδίασε, συντονίζει και υλοποιεί τις δράσεις, έχοντας αναπτύξει μια πολύπλευρη περιβαλλοντική δραστηριότητα.
– Το Ίδρυμα Χατζηγάκη με έμφαση στον άξονα της παιδείας, μέσα από τη συνεργασία του με την ΜΚΟ We4All επιθυμεί να υπογραμμίσει τη βαρύτητα που φέρει η σφαιρική εκπαίδευση σε συνδυασμό με τη βιωματική δράση με σκοπό την προστασία και τη φροντίδα του περιβάλλοντος. Μάλιστα, στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα ολοκλήρωσε συμβολική δωρεά βιβλίων για το περιβάλλον. Σημαντική ήταν η συμβολή του εκδοτικού οίκου «Μαλλιάρης Παιδεία» για την υλοποίηση της δωρεάς.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Την ευαισθησία του στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες έδειξε το Fashion City Outlet φιλοξενώντας την ΕΛΕΠΑΠ
Επόμενο άρθρο U-Report: Η διαδικτυακή «φωνή» των τρικαλινών νέων μέσω Δήμου Τρικκαίων και Unicef