ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Δημήτρη Σακελλαρίου μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης όταν γύρισε στο σπίτι του.
Ο κ. Σακελλαρίου γύρισε στο σπίτι περί τις 11.50 το βράδυ της Πέμπτης μετά από κομματική εκδήλωση στην πόλη των Τρικάλων. Κάθισε πολύ λίγο και έφυγε για κοινωνική εκδήλωση που ήταν προσκεκλημένος μαζί με την σύζυγό του, χωρίς να υπάρχει κάποιος άλλος στο σπίτι.
Όταν επέστρεψε στις 2.40 τα ξημερώματα κατά τα λεγόμενά του, έπαθε σοκ από την εικόνα που αντίκρισε. Άγνωστος ή άγνωστοι είχαν κάνει άνω – κάτω όλο το σπίτι και αντικείμενα ήταν διασκορπισμένα παντού. Οι δράστες είχαν παραβιάσει πόρτα της κουζίνας και αφού ανέβηκαν στα υπνοδωμάτια έψαξαν τα πάντα. Μάλιστα ο κ. Σακελλαρίου ανέφερε πως οι δράστες έδωσαν ναρκωτική ουσία στο φύλακα σκύλο του σπιτιού για να έχουν ελεύθερο το πεδίο.
Αφαίρεσαν από το σπίτι χρυσαφικά και άλλα είδη αξίας άνω των 10 χιλιάδων Ευρώ και μικροχρηματικό ποσό που βρήκαν (κατά τον παθόντα). Ο κ. Σακελλαρίου έδωσε στην δημοσιότητα και ένα αρκετά σοβαρό στοιχείο που αφήνει να εννοηθεί ότι οι δράστες παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους. Είπε πως την Πέμπτη το πρωί είχε κάνει δυο χρηματικές συναλλαγές από πιστωτικά ιδρύματα της περιοχής.
Όλα αυτά τα στοιχεία αξιολογούνται από άνδρες της σήμανσης αλλά και του Α.Τ. Καλαμπάκας όπου έχουν αναλάβει το έργο της εξιχνίασης της Διάρρηξης. Το ανησυχητικό είναι ότι η Καλαμπάκα και δη ο Νομός μας δεν γνώριζε από τέτοια γεγονότα και τώρα υπάρχουν καθημερινά.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι το σπίτι δεν είναι και ο πιο κατάλληλος και ασφαλής χώρος για να φυλάσσει κάποιος την περιουσία του.

Του Βαγγέλη Γκιάτα

Προηγούμενο άρθρο Λύση στην καθημερινότητα δίνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Φάρσα… η βόμβα στη συγκέντρωση των Χρυσαυγιτών