Ειδήσεις

Διεθνείς πρωτοχρονιάτικες ευχές από τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων


Καλώς ήρθες 2021! Οι ευχές 54 μουσικών από 15 Ορχήστρες και 12 χώρες, μας συντροφεύουν για το νέο έτος. Το διάσημο εμβατήριο «Radetzky March» του Johann Strauss ακούμε από την International Virtual Wind Band, μέλος της οποίας είναι και η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων.
Σε μια χρονιά που άλλαξε ο τρόπος λειτουργίας των περισσότερων ορχηστρών παγκοσμίως, οι εικονικές ορχήστρες έκαναν την εμφάνισή τους. Η Ορχήστρα Πνευστών του Πανεπιστημίου της Λετονίας (Virtual Wind Band of Latvia) στη Ρίγα ξεκίνησε ένα τεράστιο έργο στις 18 Νοεμβρίου του 2020, παρουσιάζοντας την Εικονική Ορχήστρα Πνευστών της Λετονίας που αποτελείται από 251 μουσικούς.
Ελληνες Αρχιμουσικοί εμπνεύστηκαν από αυτό το έργο και γεννήθηκε η ιδέα μιας Διεθνούς Εικονικής Μπάντας. Διοργανωτής είναι το Πανεπιστήμιο της Λετονίας το οποίο αξιοποιώντας την εμπειρία που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια του εθνικού τους προγράμματος, δημιούργησε ένα ακόμη μεγαλύτερο έργο.
Ετσι, η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων (αρχιμουσικός: Μαίρη Μητσοπούλου, μουσικός: Κωνσταντίνα Όλγα Κωτούλα), η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς (αρχιμουσικός: Ιωάννης Κούκας, μουσικός: Σπυρίδων Κούκας) και η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου (αρχιμουσικός: Χαράλαμπος Μακρής, μουσικός: Σπυρίδων Αλαμάνος) μας δίνουν τις ευχές τους με αυτήν την εξαιρετική, εμβληματική σύνθεση, που συνδέεται με τη διάσημη πρωτοχρονιάτικη συναυλία στη Βιέννη.


Καλή χρονιά από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα, αλλά και από Νορβηγία, Εσθονία, Βέλγιο, Φινλανδία, Λιθουανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Τσεχία, Ρωσία, Πολωνία, Κύπρο και Λετονία!

Προηγούμενο άρθρο «Θα τα καταφέρουμε»! Το αισιόδοξο μήνυμα από τα Τρίκαλα για το 2021
Επόμενο άρθρο 754 κρούσματα covid στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από 18 έως 31 Δεκεμβρίου