Ειδήσεις

Διδακτική επίσκεψη από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Τρικάλων


Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Τρικάλων σχεδίασε και πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στις 09-03-2016, με τους μαθητές της ειδικότητας Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού του 1ου ΕΠΑ.Λ Τρικάλων. Οι διδακτικές επισκέψεις είναι αναπόσπαστο μέρος του ετήσιου σχεδιασμού του εκπαιδευτικού έργου μιας σχολικής μονάδας συμπληρώνοντας το θεωρητικό κομμάτι της εκπαίδευσής τους.
Το αντικείμενο της επίσκεψης ήτανε οι αντλίες θερμότητας, που αντικαθιστούν πλήρως το πετρέλαιο σε κατοικίες και κτίρια με καλοριφέρ ή ενδοδαπέδια θέρμανση.
Η διδακτική επίσκεψη έγινε σε μια νεόκτιστη οικοδομή, όπου οι μαθητές είχανε την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας της αντλίας, να ενημερωθούν για τα νέα υλικά, να αναγνωρίσουν μια τεχνικά άρτια κατασκευή και φυσικά να μιλήσουν με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της οικοδομής για τα αναμενόμενα οικονομικά και οικολογικά οφέλη.
Το σχολείο μας και οι εκπαιδευτικοί, Θεοφάνης Μπαλαμπάνης, Ιωάννης Γιαννούλας και Ιωάννης Τρίγκας θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει θερμά τον ανώνυμο ιδιοκτήτη της οικοδομής και φυσικά τους αδερφούς Σταφυλά, που φροντίζουν πάντα να μας παρέχουν κάθε πληροφορία για τις νέες εξελίξεις στον τομέα του, πάντα προς όφελος των μαθητών.

Προηγούμενο άρθρο Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών πλημμύρισαν στα Τρίκαλα – Ανάγκη για άμεση καταγραφή των ζημιών
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων κοντά στους πρόσφυγες