Πρωτοσέλιδο

Διαμαρτυρία στην Εφορία Τρικάλων ενάντια στις κατασχέσεις


Όχι στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων! βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και αγρότες με την κινητοποίηση τους  το πρωί της Πέμπτης στην Εφορία Τρικάλων ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τσακίζοντας παραπέρα τη λαϊκή οικογένεια.Εργατικά Σωματεία , ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ μαζί με αυτοαπασχολούμενους και την  Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων “Η Ανοιξη” πραγματοποίησαν  διαμαρτυρίας  και απαίτησαν προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς, πάγωμα χρεών για ανέργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων, διαγραφή δανείων ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς, όχι στη φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Κατσίβελος, πρόεδρο του σωματείου μισθωτών Λογιστών και ο Γιωργος Χαντζιάρας προεδρος της Ενωσης ΕΒΕ Καλαμπάκας. Μεταξύ άλλων στις ομιλίες τους τονιστηκε οτι:

“Μετά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την «δίκαιη ανάπτυξη» έρχονται οι κατασχέσεις! Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, που ψήφισε η κυβέρνηση, γενικεύονται και θωρακίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί: Από 21/2/2018 οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί γενικεύονται και αντικαθιστούν τους πλειστηριασμούς στα πρωτοδικεία.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και την πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρείς φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες- κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία.

Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

130.000 σπίτια έχουν συμφωνήσει να βγάλουν στο σφυρί μέχρι το 2021!!!

Από 1η Μάη 2018 οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί επεκτείνονται για χρέη  προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και στο στόχαστρο θα μπαίνουν οφειλές από 500€ και πάνω!!!

Θα διενεργούνται και για κινητή και ακίνητη περιουσία του οφειλέτη. Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν τις οικογένειές μας στο δρόμο ακόμα και για χρέη 500€ προς το δημόσιο!!!

1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι, με χρέη στην εφορία πάνω από 500€ βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους που είναι έτοιμο να εισπράξει και το τελευταίο ευρώ κάθε αντιλαϊκού φόρου που επιβλήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και διογκώνονται.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» είναι στρωμένη με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, νέα αντιλαϊκά μέτρα για τους πολλούς, για να θωρακιστεί η κερδοφορία των λίγων.

Είναι αδίστακτοι! Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!

Κανένας εργαζόμενος  που κινδυνεύει από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς δεν είναι μόνος του! Παίρνουμε  σήμερα στα χέρια μας  την υπεράσπιση κάθε συναδέλφου  που θα βρεθεί στην μέγγενη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Αύριο μπορεί να είναι ο καθένας από μας σε αυτή τη θέση. Δυναμώνοντας τους αγώνες μας και την αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Απευθύνσου στο σωματείο σου. Μέσα από το σωματείο σου ,  μαζί με τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, έχουμε κοινά συμφέροντα, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δυναμική των αγώνων μας να  βάλουμε μπλόκο στα κοράκια και το κράτος τους!”

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε καλλιέργειες με πυρηνόκαρπα
Επόμενο άρθρο Οι υπερτροφές στο επίκεντρο εκπαιδευτικού σεμιναρίου