Διαμαρτυρία σπουδαστών στο δημαρχείο Τρικάλων


 Ο Νέος Νόμος Πλαίσιο στα ΑΕΙ -ΤΕΙ αποτελεί μέρος της ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης που κυβέρνηση και κόμματα της πλουτοκρατίας εργοδοσία και ΕΕ ξεδιπλώνουν στο έδαφος της κρίσης. Αυτό ανέφεραν χθες το μεσημέρι σπουδαστές και φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, έξω από το δημαρχείο Τρικάλων κρατώντας και πανό. Οι σπουδαστές στη συνέχεια μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στα γραφεία του δημαρχιακού κτηρίου.

Στόχος

Στο υλικό μεταξύ άλλων τονίζεται πως έχουν στόχο να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, για να προστεθεί:

«Ο νέος νόμος πλαίσιο έρχεται για να αλλάξει την δομή και το περιεχόμενο της Ανώτατης Εκπαίδευσης , παράγοντας το αυριανό επιστημονικό δυναμικό που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο. Αποσυνδέει το πτυχίο από το επάγγελμα, δυσχεραίνει τους όρους σπουδών για τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών. Επί πληρωμή θα γίνεται η προμήθεια των απαραίτητων βιβλίων, η σίτιση , η στέγαση, η μεταφορά των φοιτητών. Έρχεται σήμερα λοιπόν, ο νέος νόμος πλαίσιο που σε συνδυασμό με την εφαρμογή του Καλλικράτη στους δήμους και στις περιφέρειες στοχεύει στο κλείσιμο πολλών περιφερειακών τμημάτων ,αχρηστεύοντας ακόμη περισσότερο το πτυχίο μας που έτσι και αλλιώς αποτελεί διαβατήριο για την ανεργία. Επιπλέον αναγκαζόμαστε να σηκώνουμε , εμείς και οι οικογένειες μας ολόκληρο το βάρος του κόστους σπουδών μας».

Αυτονόητα

Πληρώνουμε ακόμη, επισημαίνεται, και για τα αυτονόητα, όπως η μετακίνηση μας από και προς το χώρο του Πανεπιστημίου, για να καταλήξουν:
«Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση με τα ΤΕΦΑΑ δε μπορεί να συνεχιστεί, ιδιαίτερα σε περίοδο εξεταστικής, γεγονός που το προηγούμενο διάστημα είχε ως αποτέλεσμα πολλοί από μας να μη δώσουμε μαθήματα. Απαιτούμε τώρα τακτική και δωρεάν συγκοινωνία προς τη σχολή μας με ευθύνη του Δήμου».

Προηγούμενο άρθρο Ν. Λέγκας: Συνεχίζει η στασιμότητα στους μεγάλους οδικούς άξονες
Επόμενο άρθρο Στο 17,8% η ανεργία στη Θεσσαλία