Ειδήσεις

Διαδικτυακό Σεμινάριο ΣΘΕΒ: Εσωτερικός Έλεγχος – Οφέλη & πρακτικά βήματα εγκατάστασης


Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργανώνει την Τετάρτη 17 Μάϊου 2023, ώρες 17.00-21.00, διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Εσωτερικός Έλεγχος: Οφέλη & πρακτικά βήματα εγκατάστασης «Μονάδας Ελέγχου».

Ο Εσωτερικός Έλεγχος είναι μια ανεξάρτητη, αντικειμενική, διαβεβαιωτική και συμβουλευτική δραστηριότητα, η οποία προσθέτει αξία και βελτιώνει τις εταιρικές δραστηριότητες και λειτουργίες. Υποστηρίζει τον οργανισμό στην επίτευξη των στόχων του, χρησιμοποιώντας συστηματική και πειθαρχημένη προσέγγιση, με σκοπό την αξιολόγηση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας διαχείρισης των κινδύνων, των δικλείδων ασφαλείας και των διαδικασιών της εταιρείας.

Το βασικό πλεονέκτημα μίας τέτοιας δομής είναι η «συνολική άποψη» (“birdview”) της εταιρείας. Οι ελεγκτές αποκτούν γνώση για όλη την εταιρεία και όλες τις σημαντικές διαδικασίες της εταιρείας. Αν απευθύνονται στη ανώτερη Διοίκηση (πχ στον Διευθύνων Σύμβουλο ή σε άλλο ανώτερο στέλεχος) συνήθως έχουν τον τίτλο του “controller” ενώ αν απευθύνονται σε ανεξάρτητα μέλη ΔΣ συνήθως έχουν τον τίτλο των “independentauditors”.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Βασίλης Μονογυιός ο οποίος κατέχει τους επαγγελματικούς τίτλους του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή (ΣΟΕΛ) του Εσωτερικού Ελεγκτή και του Ελεγκτή Διαχείρισης Κινδύνων (CIA, CRMA). Επίσης είναι πιστοποιημένος στο COSO Internal Control Integrated Framework. Η εμπειρία του αφορά σε ελεγκτικές και συμβουλευτικές εργασίες σε περιοχές όπως: εταιρική στρατηγική και διακυβέρνηση, εσωτερικός έλεγχος, διοίκηση έργων, διαχείριση κινδύνων, βελτίωση εταιρικών διαδικασιών και αναδιοργάνωση, σε διαδικασίες εξαγορών και συγχωνεύσεων και σε εργασίες εκθέσεων πληροφόρησης. Έχει σημαντικό ερευνητικό, συγγραφικό και διδακτικό έργο και έχει ιδρύσει και διευθύνει την εταιρεία AMiD.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος του σεμιναρίου και για  δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του ΣΘΕΒ (αρμόδια κ. Χαρούλα Γκουσγκούνη) στο τηλέφωνο: 2410555507 και το email: members@sthev.gr.

Προηγούμενο άρθρο 12 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο συστηματικών καθημερινών αστυνομικών ελέγχων
Επόμενο άρθρο Εξαιρετικές δημιουργίες μαθητών/τριων του ΚΔΑΠ “ΦΡΟΥΡΙΟ” του Δ. Τρικκαίων στην έκθεση “Μικρά Σύμπαντα”