Ειδήσεις

Διαδικτυακό εργαλείο για εκπαιδευτικούς παρουσιάστηκε στο μουσείο Τσιτσάνη


Στον «εξοπλισμό» των εκπαιδευτικών με τεχνολογικά εργαλεία, για να βελτιώσουν τον τρόπο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας εστίασε με μέγιστο ενδιαφέρον και ουσία, σχετική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη. Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 η MYARTIST παρουσίασε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα T4T –  TOOLS FOR TEACHING, που είναι ακριβώς η ύπαρξη εξειδικευμένων εργαλείων για τη διαδικτυακή διδασκαλία. Το ίδιο το πρόγραμμα «T4T», εξάλλου, έχει ως στόχο την ενίσχυση της ικανότητας των εκπαιδευτών/-τριών ενηλίκων και γενικότερα των επαγγελματιών κατάρτισης, να δημιουργούν και να διατηρούν αποτελεσματικές δυναμικές ομάδες σε ψηφιακά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, ώστε να εμπλέκουν καλύτερα τους/τις εκπαιδευόμενους/-ες.

Αρχικώς η κ. Μαρία Οικονόμου εισήγε τους/τις παριστάμενους/ες στους στόχους και τους σκοπούς της MYARTIST. Ο δε Art director και Project manager της MYARTIST, Στέλιος Χαρίσης, ανέλυσε τα εργαλεία που προσφέρει το πρόγραμμα, αλλά και πώς μπορεί ο/η καθένας/καθεμία να έχει δωρεάν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό.

Στη συνέχεια, ο MSc., MEng., Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών και Διευθυντής του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων, Αθανάσιος Βράντζας, ανέλυσε τις επιπτώσεις της εξ αποστάσεως εργασίας, καθώς και την ενσωμάτωση των ψηφιακών εργαλείων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

Το πρόγραμμα T4T –  TOOLS FOR TEACHING

Το πρόγραμμα T4T αρχικά στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτών/-τριών, καθώς στη δημιουργία και διατήρηση αποτελεσματικών δυναμικών ομάδων στο Διαδίκτυο, εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο εμπειρίας για τους/τις εκπαιδευόμενους/-ες. Δεύτερον, επιδιώκει την αύξηση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτών/-τριών με σκοπό την παροχή και διατήρηση υψηλών επιπέδων αλληλεπίδρασης και συμμετοχής σε ψηφιακά μαθήματα. Τρίτον, στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου επαγγελματιών στον τομέα της εκπαίδευσης και παροχέων κατάρτισης. Τέλος, προωθεί τη διατομεακή και διακρατική συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των παρόχων εκπαίδευσης σε διάφορους τομείς.

Για την υλοποίηση του T4T –  TOOLS FOR TEACHING, η MYARTIST έχει συνεργαστεί με ακόμη 5 Ευρωπαίους εταίρους: την DomSpain από την Ισπανία (συντονιστής), την EDUPRO από τη Λιθουανία, το στούντιο δημιουργικής απασχόλησης ARTIED από τη Βουλγαρία, τη VIOne Consultancy από την Ολλανδία και το Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Επιστημών της Πολωνίας (SAN).

Το T4T –  TOOLS FOR TEACHING συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus +, ενώ όλο το περιεχόμενο που παράγεται κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο.

 

Η #MYARTIST

Η MYARTIST ιδρύθηκε το 2018 και έχει ως όραμα να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου όλοι οι χώροι τέχνης και εκπαίδευσης είναι προσβάσιμοι για όλα τα άτομα, χωρίς κοινωνικούς ή οικονομικούς αποκλεισμούς.

Για να επιτύχει αυτό το όραμα, έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους:

  1. Προώθηση της προσβασιμότητας: Η MYARTIST προσπαθεί να καταστήσει τους πολιτιστικούς χώρους και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσβάσιμα για άτομα με αναπηρία διαχέοντας εύκολα, οικονομικά και βιώσιμα εργαλεία συμπερίληψης.
  2. Ευαισθητοποίηση της κοινωνίας: Ο οργανισμός προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία σχετικά με τα θέματα της προσβασιμότητας και της ανισότητας, προωθώντας εκδηλώσεις και εκθέσεις που αναδεικνύουν αυτά τα θέματα.
  3. Εκπαίδευση μέσω της τέχνης: Η MYARTIST προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα που χρησιμοποιούν την τέχνη ως μέσο εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.
  4. Συνεργασία με φορείς και οργανισμούς: Ο οργανισμός συνεργάζεται με άλλους φορείς και οργανισμούς, προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες για προσβασιμότητα και εκπαίδευση μέσω της τέχνης.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!
Επόμενο άρθρο Αυγενάκης: Και οι μελέτες για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις δωρεάν για τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας