Ειδήσεις

Διαγράμμιση 84 θέσεων στην καθημερινή αγορά


Το δεύτερο κατά σειρά βήμα για να μπει τάξη τη λαϊκή αγορά έκανε σήμερα ο Δήμος Τρικκαίων. Συνεργεία του Δήμου διαγράμμισαν την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 τις 84 θέσεις για τους νόμιμους παραγωγούς . Οι διαγραμμίσεις έγιναν όπως ορίζει ο πρόσφατος νόμος, για να είναι όλα νόμιμα για τις θέσεις που διαθέτει η Επιτροπή Λαϊκών Αγορών, αφού η σχετική αρμοδιότητα δεν ανήκει πλέον στον Δήμο.
Αυτές οι θέσεις αφορούν στις ημέρες διεξαγωγής της καθημερινής λαϊκής αγοράς, ενώ αργότερα θα γίνει και η διαγράμμιση για την αγορά της Δευτέρας. Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Ψύχος, άλλες 20 θα διαγραμμιστούν στη σημερινή νησίδα που καταλαμβάνει το Αστικό ΚΤΕΛ, όταν ολοκληρωθούν τα έργα για το νέο πλάνο της λαϊκής.
Ουσιαστικά ο Δήμος Τρικκαίων, τηρώντας τον νόμο και αλλάζοντας την κατάσταση στο κέντρο της πόλης, προχωρά με συντονισμένα βήματα και σε αυτόν τον τομέα. Ηδη έχει γίνει η έγκριση της κανονιστικής διάταξης για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς από το Δημοτικό Συμβούλιο, ακολούθησε η διαγράμμιση των θέσεων και έπονται οι έλεγχοι για την ανεύρεση τυχόν μη νόμιμων πωλητών – παραγωγών.
Το τελευταίο στάδιο είναι η έγκριση της πρότασης του Δήμου Τρικκαίων προς το «Πράσινο Ταμείο», για την αλλαγή ολόκληρου του πλάνου, προς όφελος των πολιτών, των πωλητών και συνολικότερα της πόλης. Η συγκεκριμένη έγκριση αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι, αφού εναρμονιστεί το σκέλος που αφορά στην οδό Ηρώων Αλβανικού Μετώπου με το ΓΠΣ Τρικάλων ως προς τη χρήση δρόμων.
Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να υλοποιεί τα έργα που αφορούν και αλλάζουν την όψη των Τρικάλων, δίνοντας λύσεις σε χρόνιες καταστάσεις προς όφελος της κοινωνίας συνολικότερα.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Μουσείο Τσιτσάνη: Ο πολιτισμός σε μια Δημιουργική Ευρώπη
Επόμενο άρθρο Σε πληγείσες περιοχές των Τρικάλων κλιμάκιο του ΕΛΓΑ