Ειδήσεις

Διαβούλευση για το νέο τοπικό Leader στο Δ. Πύλης


Πραγματοποιήθηκε η διαβούλευση στην αίθουσα του Δημοτικού  Συμβουλίου Πύλης, σήμερα Πέμπτη το απόγευμα στις 6:30, για τον σχεδιασμό του νέου τοπικού προγράμματος  CLLD/ Leader,  που συνδιοργάνωσαν  ο Δήμος Πύλης και η  Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ Ο.Τ.Α.

Η διαβούλευση έγινε παρουσία του Δημάρχου Πύλης & των Αντιδημάρχων, στελεχών των Υπηρεσιών του Δήμου, του Δ/ντή του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Παν. Πάτρα, του Υπ/ντή κ. Βάϊου Κουτή & τηςκας Γλυκερίας Θυμιάκου στελέχους της Εταιρείας, ενώ κατόπιν ακολούθησε ευρεία ενημέρωση των Φορέων του Δήμου Πύλης και του κοινού.

Κατά την ομιλία του ο κ. Πάτρας, είπε μεταξύ άλλων, ότι ο βασικός σκοπός της σημερινής διαβούλευσης – ενημέρωσης, είναι να ακουσθούν & προταθούν  από πλευράς Δήμου, καινοτόμες δράσεις, ώστε να αλλάξει κάποτε η «μίζερη» έως τώρα ζωή μας, χωρίς να μένουμε στα ήδη γνωστά μέχρι τώρα «μονοπάτια». Ευχής έργον θα ήταν η εκμετάλλευση του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, η λεγόμενη &αγροτοδιατροφή, στοχεύοντας στην αναδιάταξη του αγροτοδιατροφικού μοντέλου, συνδέοντάς το όλο αυτό, με τον παράγοντα, τοπική «γαστρονομία».

Οι προτάσεις του Δημάρχου κ. Μαράβα, σε πρώτη φάση, αφορούσαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, στην αξιοποίηση της τοποθεσίας «Καταρράκτες» στην Παλαιοκαριά & στην κατασκευή αθλητικού κέντρου στο Βροντερό.

Στα σχέδια επίσης του Δημάρχου, είναι & η αξιοποίηση του Φαρμακοτριβείου στην Πιαλεία, που συνδέεται με τον Ασκληπιό καθώς και ανάδειξη στον χώρο της Τ.Κ.  Γόμφων, όπου η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως από το 2000 ακόμη, αξιολογότατα ευρήματα.

Το ύψος της χρηματοδότησης  για το νέο Leader, όσον αφορά στο Νομό Τρικάλων, ανέρχεται στο ύψος των 10.000.000€, εκ των οποίων τα 2.500.000€ θα απορροφηθούν από τους τέσσερις Δήμους, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί στους ιδιώτες. Από το συγκεκριμένο έργο, εξαιρείται το πολεοδομικό συγκρότημα των Τρικάλων.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Τουρνουά Δηλωτής στο Πολυνέρι Δήμου Πύλης
Επόμενο άρθρο Μουσικό διήμερο στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων