Ειδήσεις

Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη ΕΔΑ ΘΕΣΣ


Την Πέμπτη 19 & Παρασκευή 20/10/2017 ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας συνοδευόμενος από τους ΔιευθυντέςΛειτουργίας και Συντήρησης Δικτύου και Κατασκευών Δικτύου της Εταιρείας, πραγματοποίησε διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τοσκάνη.
Η συγκεκριμένη δράση αφορούσε σε εκπαίδευση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για θέματα τροφοδότησης με χρήση CNGαπομακρυσμένων περιοχών, μεμονωμένων εμπορικών – βιομηχανικών καταναλωτών, καθώς και τη διαδικασία χρήσης Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου σε πρατήρια αυτοκινήτων.
Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης επισκέφθηκαν την πόλη του Sansepolcro που βρίσκεται στην Περιφέρεια της Τοσκάνηςμε πληθυσμό 16.000 κατοίκων.Το Sansepolcroαποτελεί μια από τις πρώτες περιοχές που τροφοδοτήθηκαν με Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο λόγω μεγάλης απόστασης από το δίκτυο Φυσικού Αερίου και σε εύλογο χρόνο ολοκληρώθηκε η σύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο μέσω της επέκτασης των αγωγών.
Επίσης επισκέφθηκαν την κοινότητα του CapreseMichelangelo(με 650 μ. υψόμετρο) η οποία τροφοδοτείται με Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο. Η διανομή, λειτουργία και συντήρηση του συνόλου των εγκαταστάσεων πραγματοποιείται από την Εταιρείας Διανομής CentriaS.r.l.
Οι διανεμόμενεςποσότητες φυσικού αέριου στη συγκεκριμένη περιοχή παρέχονται από την Εταιρεία EniS.p.A., η οποία μέχρι και το 1973,σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της τοπικής Εταιρείας Διανομής, κάλυπτε και τη δραστηριότητα της μεταφοράς .
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων οι εκπρόσωποι της ΕΔΑ ΘΕΣΣενημερώθηκαν σχετικά με την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση των Σταθμών Συμπίεσης Φυσικού Αερίου έως 200bar για τη μεταφορά με trailerχωρητικότητας έως 7.000Nm3. Επιπλέον υπήρξε εκτενής πληροφόρηση για τη λειτουργία των αποσυμπιεστών που χρησιμοποιούνται για την τροφοδότηση απομακρυσμένων Περιοχών – Δήμων από το Δίκτυο και μεμονωμένων Εμπορικών – Βιομηχανικών Καταναλωτών.Επίσης οι εκπρόσωποι της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενημερώθηκαν από την τοπική Εταιρεία για τη διαδικασία τροφοδότησης του δικτύου σε περιπτώσεις Άμεσης Επέμβασης και διασφάλισης εφοδιασμού.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

Προηγούμενο άρθρο Ο καθηγητής Νίκος Λυγερός στον Δήμο Καλαμπάκας
Επόμενο άρθρο Τροχονομικές δράσεις σε όλη τη Θεσσαλία με 29 συλλήψεις