Ειδήσεις

Διάλεξη από το Παράρτημα Τρικάλων της ΕΜΕ


Το Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει διάλεξη με θέμα: Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble: Παράθυρο στο Σύμπαν στο Μουσείο Τσιτσάνη, αίθουσα δίδυμου οθωμανικού λουτρού, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Μιχαήλ Χρυσοβέργης, Μαθηματικός – Αστροφυσικός,  Καθ. Σχολής Ικάρων, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε.

Ο κ. Χρυσοβέργης γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε το 1ο Πρότυπο Λύκειο στην Πλάκα. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από τον Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Διαστημικής του Τμήματος Φυσικής του ίδιου Πανεπιστημίου.

Υπηρέτησε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Καθηγητής, Υποδιευθυντής, Γυμνασιάρχης, Προϊστάμενος Γραφείου και 14 χρόνια ως Σχολικός Σύμβουλος, αρχικά στον Πειραιά και μετέπειτα στην Α’ Αθηνών.

Δίδαξε επί 7 χρόνια στον Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Διαστημικής του ΕΚΠΑ, όπου και παράλληλα ασχολήθηκε με την έρευνα της Εξωγαλαξιακής Αστρονομίας.

Από το 1990 ως το 2015 διετέλεσε Καθηγητής της Σχολής Ικάρων, όπου δίδαξε Ανώτερα Μαθηματικά και Διαστημική.

Έχει συγγράψει πλήθος εργασιών και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διαλέξεις. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Αστροφυσικών, (ΙΑU INTERNATINAL ASTRONOMIKAL SOSIETY) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αστρονομίας & Διαστημικής (ESA) και της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρίας(AAS),και ως εκ τούτου μέλος ΝΑSΑ και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Ειδικός Γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας. Τέλος, διετέλεσε συντονιστής και συγγραφέας της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου των Μαθηματικών της Γ’ Γυμνασίου, που διδάσκεται σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας.

Από το 2013 Πρόεδρος του Κέντρου Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Από τον Μάρτιο του 2017 μέλος του ΔΣ Της ΕΜΕ κατέχοντας την θέση του Εφόρου Βιβλιοθήκης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, Θα ακολουθήσει στην Ταβέρνα «Μεζεδοκαμώματα» κοπή της ετήσιας Βασιλόπιτας για τα Μέλη και τους Φίλους του Παραρτήματος.

 

Από τη Δ.Ε.

Προηγούμενο άρθρο Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας: Νέο Κατάστημα στην Ελασσόνα
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας