Δημοπρατείται το έργο υποστήριξης της σήραγγας εκτροπής του Αχελώου προς Θεσσαλία


 Μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορούσε την αποδέσμευση των έργων υποστήριξης της σήραγγας μεταφοράς του νερού προς τη Θεσσαλία, το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προχωρά στη δημοπράτηση του έργου: “Επείγοντα μέτρα υποστήριξης της σήραγγας εκτροπής Αχελώου προς Θεσσαλία” K.E. 2030 προϋπολογισμού 14.500.000,00.

 Από την πλευρά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρική Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) στην επιτροπή διαγωνισμού του εν λόγω έργου όρισε με απόφασή του τακτικό εκπρόσωπο τον πρώην δήμαρχο Τρικκαίων και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ Μιχάλη Ταμήλο, με αναπληρωτή το δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρη Τσιαντή.

Δηλώσεις
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσω Ενημέρωσης ο κ. Ταμήλος η δημοπράτηση του έργου θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου με το σύστημα της μεγαλύτερης έκπτωσης.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την επιτροπή του διαγωνισμού και εν συνεχεία αναμένεται η επικύρωση του πρακτικού εντός χρονικού διαστήματος δυο μηνών.

Όπως επισημαίνει ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων, μετά τον απαραίτητο προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο προβλέπεται να υπογραφεί η σύμβαση μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους 2011.

Εκκίνηση εργασιών
Εφόσον τηρηθούν τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα τότε σημαίνει ότι μέχρι την Άνοιξη του 2012 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες από τον ανάδοχο εργολάβο που θα αναδειχθεί. Το θετικό της όλης υπόθεσης, όπως αναφέρει ο κ. Ταμήλος είναι ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες του έργου και σε διάστημα 6 μηνών από τον ερχόμενο Αύγουστο θα έχει γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου.

Προηγούμενο άρθρο Από 14-17 Ιουλίου στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο προβάλλεται «The Tourist»
Επόμενο άρθρο Εξαγωγή τεχνογνωσίας από το ΚΕΝΑΚΑΠ