Δηλώσεις Ηλ. Βλαχογιάννη με αφορμή τις δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό, του κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ


Με αφορμή τις δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό, του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ ,ο Αν Τομεάρχης Προστασίας του πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ,έκανε την ακόλουθη δήλωση.
Προκαλούν μεγάλη έκπληξη ,αλλά και έκδηλη ανησυχία στην κοινή γνώμη –όπως και στη ευρύτερη οικογένεια του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας-,οι σημερινές τηλεοπτικές δηλώσεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη και νυν υποψηφίου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ,ότι στα Σώματα Ασφαλείας υπάρχει ‘δημοκρατικό έλλειμμα….’ και ότι προτιμάει μάρμαρα σπασμένα-προφανώς και βιτρίνες σπασμένες και καταστήματα ρημαγμένα και λεηλατημένα…..-παρά δυναμική εφαρμογή του νόμου κατά των ‘κουκουλοφόρων….’
Ακόμη προκαλεί λύπη ,η αποποίηση ανάληψης πολιτικών ευθυνών ,για τα τελευταία έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας, με τη δικαιολογία ότι ‘επιχειρούν τα Σώματα Ασφαλείας ,τελεία  και παύλα….’ ,ενώ ο ίδιος ,πιθανόν απλώς …προήδρευε του υπουργείου του….
Σε μια περίοδο πρωτοφανούς αύξησης της εγκληματικότητας και των κρουσμάτων βίας ,οι πολίτες απαιτούν αποτελεσματικότερη αστυνόμευση ,ηθική και   υλική ενίσχυση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και πιστή εφαρμογή των νόμων…..
Σαράντα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση ,να εφευρίσκει ο κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ δημοκρατικό έλλειμμα στα Σώματα Ασφαλείας ,είναι προσβολή για το σύνολο του ένστολου προσωπικού ,που υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και με αισθητά περιορισμένες αποδοχές ,προσπαθεί να επιτελέσει το καθήκον του…

Προηγούμενο άρθρο ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΓ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ»
Επόμενο άρθρο Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη από τον Σωτήρη Μπαλλά στη Σουίτα