Ειδήσεις
Tags |

ΔΕΥΑΤ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι απαλλαγής ή μείωσης ποσών σε λογαριασμούς λόγω πλημμυρών


Δύο νέες κατηγορίες τρικαλινών καταναλωτών συμπεριλαμβάνει η ΔΕΥΑΤ στα μέτρα ελάφρυνσης, συνεπεία των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2023. Με εισήγηση του προέδρου του ΔΣ Χρήστου Μπλουγούρα και ομόφωνη απόφαση, το συμβούλιο ενέκρινε απαλλαγή ή μείωση τελών, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σε κατοίκους ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε πόλη και χωριά.
Συγκεκριμένα

  1. Απαλλάσσονται από τα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης για το δίμηνο Σεπτέμβριος –Οκτώβριος 2023, «κάτοικοι ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημίες οφειλόμενες σε πλημμύρα προκληθείσα από το καιρικό φαινόμενο DANIEL».
    Θα πρέπει να προσκομίζουν προς απόδειξη σχετικά δικαιολογητικά, τα οποία ενδεικτικά είναι: «έγγραφο – βεβαίωση από το οποίο να προκύπτει ότι τυγχάνουν δικαιούχοι και είναι αποζημιωθέντες από τον κρατικό φορέα ή/και βεβαίωση πλημμύρας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή/και έγγραφο αυτοψίας των αρμόδιων Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ή/και βεβαίωση αρμόδιας υπηρεσίας που βεβαιώνει ότι είναι πλημμυροπαθείς»).
  2. Μειώνεται κατά 1/3 το ποσό που αναγράφεται στον λογαριασμό, ο οποίος περιλαμβάνει την κατανάλωση του β΄ εξαμήνου του 2023. Η μείωση γίνεται «στους κατοίκους ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων των Δ.Ε. του Δήμου Τρικκαίων που υπέστησαν ζημίες οφειλόμενες σε πλημμύρα προκληθείσα από το καιρικό φαινόμενο DANIEL», για τους οποίους «εκδίδονται και αποστέλλονται εξαμηνιαίοι λογαριασμοί ύδρευσης – αποχέτευσης». Προϋπόθεση είναι να προσκομίζουν προς απόδειξη σχετικά δικαιολογητικά, τα οποία ενδεικτικά είναι «έγγραφο – βεβαίωση από το οποίο να προκύπτει ότι τυγχάνουν δικαιούχοι και είναι αποζημιωθέντες από τον κρατικό φορέα ή/και βεβαίωση πλημμύρας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή/και έγγραφο αυτοψίας των αρμόδιων Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ή/και βεβαίωση αρμόδιας υπηρεσίας που βεβαιώνει ότι είναι πλημμυποπαθείς)».Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Μπλουγούρας τόνισε ότι «και αυτή η συμπληρωματική απόφαση αφορά συμπολίτες που συμπεριλαμβάνονται στους πληγέντες. Η δημοτική επιχείρηση επιδεικνύει τα κοινωνικά της ανακλαστικά για τους κατοίκους και επιχειρηματίες στα Τρίκαλα και στα χωριά μας».

    Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Κλείνει λόγω εργασιών αναβάθμισης ο ζωολογικός κήπος Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Δεύτερη Θεατρική Συνάντηση για Παιδιά από το ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» του Δ. Τρικκαίων