Ειδήσεις

Δεσμεύτηκαν 67 εκ. για τις ζημιές στη Θεσσαλία


Στη δέσμευση πόρων ύψους 67 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία από τις πρόσφατες, πλημμύρες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Τα έργα αφορούν στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και επισκευές του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου που υπέστη σημαντικές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες στους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

«Δεσμεύσαμε έγκαιρα τους απαραίτητους πόρους ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις πληγείσες περιοχές το ταχύτερο δυνατόν και πριν την έναρξη των εργασιών της νέας αγροτικής περιόδου» τόνισε ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος ενέκρινε την ένταξη των συγκεκριμένων έργων στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ 2018, στο ειδικό πρόγραμμα φυσικών καταστροφών.

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού

Στο μεταξύ, αλλάζει ξανά ο καιρός. Και πάλι έρχονται χιόνια και έντονα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες
Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για το νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νότιους άνεμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Την Τετάρτη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής) (πάνω από τα 200 περίπου μέτρα) και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει αύριο σταδιακή πτώση από τα βόρεια ενώ παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Τετάρτης και την Πέμπτη (01-03-18) στα Κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά, ο οποίος κατά τόπους στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ολικός.

Προηγούμενο άρθρο Συνέδριο δικτύου πρακτικών ασκήσεων στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Επιμνημόσυνη δέηση για τον μεγάλο ευεργέτη Ιωάννη Ματσόπουλο