Ειδήσεις

Δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσου Tσιαπλέ, από την αγροτική συγκέντρωση


Οι βιοπαλαιστές αγρότες από χωριά των Δήμων Τυρνάβου, Αγιάς, Τεμπών, Ελασσόνας που βρίσκονται στα μπλόκα και κατέκλυσαν με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στις 8/2/23 την πλατεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα, δεν ζητούν συμπάθεια και κατανόηση, από την κυβέρνηση και την περιφέρεια, αλλά άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που διεκδικούν για την επιβίωσή τους.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, στηρίζουμε ολόψυχα τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματά τους:

  • Να δοθεί άμεσα η οικονομική στήριξη των 300 ευρώ το στρέμμα που ανακοινώθηκε και δεν δόθηκε απο την κυβέρνηση στους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς και όλων των άλλων μηλοπαραγωγικών περιοχών.
  • Οικονομική στήριξη τουλάχιστον 400 ευρώ το στρέμμα στους καστανοπαραγωγούς, καθώς το 80% της παραγωγής τους καταστράφηκε από την προσβολή της σφήκας της καστανιάς, 300 ευρώ το στρέμμα για τα αμύγδαλα και 400-600 ευρώ το στρέμμα για τα καρύδια.
  • Να δοθεί επίσης ενίσχυση σε όλους τους παραγωγούς και των άλλων προϊόντων (κεράσια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, αχλάδια, σταφύλια, βαμβάκι), τέτοια που να καλύπτει όλη την απώλεια εισοδήματος που είχαν.
  • Να ισχύσει ως το 2027 όπως είχε δεσμευτεί πέρσι η Κυβέρνηση η καταβολή συνδεδεμένης ενίσχυσης σε Μήλα, Κάστανα, Αμύγδαλα, Καρύδια, Ροδάκινα, Φιστίκια.
  • Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,07 λεπτά/Kwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Φθηνή ενέργεια για τα χωράφια, τους σταύλους και τα σπίτια. Επιδότηση των μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση
  • Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ο πλαστός κόσμος των social media στην ταινία της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων